Marieana Atomulesei – ”condamnată” să rămână șef la CJAS Neamț

Potrivit datelor puse la dispoziție de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pentru ocuparea, prin concurs, a  postului de președinte-director general al Casei Județene de Asigurări Neamț nu s-a înscris niciun candidat, până la data limită, 19 februarie. Marieana Atomulesei, director economic, a fost numită interimar la conducerea CJAS, cu mai bine de 4 luni în urmă, iar acum se pare că e forțată să rămână în continuare pe funcția de șef, deși a anunțat în repetate rânduri că nu dorește să participe pe concurs și doar asigură interimatul.

marieana atomuleseiPe de altă parte, după ce funcția de șef al CJAS a fost atât de disputată între partide și politicieni și după ce o seamă de oameni au fost împinși, de la spate sau din flancuri, să se ducă acolo, șef, desigur, acum nicio persoană nu s-a îngrămădit să-și depună dosarul. Contractele de management ale foștilor președinți-directori generali ai caselor județene de asigurări de sănătate au încetat pe 30 septembrie, după o actualizare a indicatorilor de performanță, cel puțin așa a anunțat CNAS. La Neamț, revocatul, Radu Firăstrău, era de așteptat să apară din nou pe lista concurenților, mai ales după ce a stat la șefia CJAS aproximativ doi ani, timp în care a trecut și prin filtrul unor examene.

Situația de la Neamț nu este singulară, în alte 8 județe ale țării procedura de examen fiind „simplificată” din cauza lipsei de candidați. Ce se va întâmpla după perioada examenelor? Sunt mai multe variante. Fie se prelungește intermatul actual sau este înlocuit cu o altă persoană, până la organizarea unui nou concurs, fie se va aștepta ca, după alegerile locale, să se înscrie cine are recomandarea potrivită. În orice caz, CJAS Neamț rămâne în continuare în „zodiacul” interimatului.

(M.T.)

foto: realitateamedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.