Piața Centrală – locul unde mergi cu groază

pietricica turism

Trecătorule care ajungi în zona Pieței Centrale din Piatra Neamț, înarmează-te cu răbdare, putere și ochelari fumurii când te apropii de acest loc, fiindcă n-o să-ți vină să crezi ce ți-e dat să vezi!

N-ai avut ce face și data trecută ai dat 50 de bani puradelului care ți-a indicat un loc liber de parcare sau 1 leu pirandei care legăna pe picioare un prunc adormit de băutură din biberon? Foarte bine! Atunci scoate banii și acum pentru spectacolul grotesc pe care ți l-au pregătit cei cu domiciliul flotant pe zona pieței!

cersetorie

Tânăra din imagine, care nu e la prima apariție pe scena pieței centrale, te va întâmpina încă de pe trotuar, să-i dai un ban, pentru că e clar că este nenorocită și nu se sfiește să-ți arate necazul ei, mai ales de la brâu în jos, să-i vezi în toată deplinătatea arsurile și cicatricile din zonele intime opărite.

Cum? Te șochează și te face să întorci privirea? Păi, poate acoperi și ochii copilului pe care-l ții bine de mână, că n-ar trebui să vadă asta. Și poate încerci să găsești dintr-o ocheadă un polițist local, ca să îndepărteze din perimetru ”elementul destabilizator”. Cum? Nu-l vezi pe nicăieri? Nu te impacienta, el este pe undeva, pe-acolo. Patrulează, ca să-ți asigure ție, cetățean onest, siguranța și ordinea publică. Bine, se întâmplă uneori să fie cu spatele când pe obrazul tău plouă cu pumni, dar asta e din cauză că e lumea rea și umblă mulți nebuni pe străzi. Mai mulți decât polițiștii.

Cu regret, trebuie să spunem că ziua de lucru a început sub auspicii nefavorabile pentru tânăra prestatoare de servicii de cerșetorie, fiindcă i-am cam încurcat socotelile și s-a văzut nevoită să-și ridice pantalonii și să spele putina la una din orele de vârf ale negoțului din piața centrală, înainte ca Poliția Locală să ajungă la ea, după sesizarea făcută de noi. Dar nu te îngrijora! Dacă vrei să revezi spectacolul grotesc, revino, după câteva ceasuri, că o vei găsi tot aici. Măcar până când, după cum explică șeful Poliției Locale, Eugen Pancu, va fi găsită și dusă la Psihiatrie: ”Noi atât putem să facem: să chemăm ambulanța ca s-o ducă la Psihiatrie, pentru că o cunoaștem, e bolnavă psihic. A mai fost și acum câteva luni și la fel s-a întâmplat. Noi o ducem la Psihiatrie și acolo medicul decide și-și asumă responsabilitatea. Dacă este o persoană care a comis fapte antisociale, o internează, se stabilește într-o comisie dacă are discernământ și, de aici, depinde dacă e internată mai departe într-un centru specific. Dacă persoana nu a comis fapte antisociale, atunci medicul poate s-o țină internată câteva zile sau poate să o lase pe stradă din nou”.

Ai înțeles, trecătorule? Psihiatria, ai legătura!

(Dana OSTAHIE)

 

3 COMENTARII

  1. Am fost de curand acasa….mi-era dor de Piatra Neamt, asa cum il stiam eu(nu de prea mult timp)! M-a impresionat total neplacut numarul incredibil de mare de cresatori care te asalteaza la tot pasul : zone comerciale, parcari, piete…. practic, sunt peste tot, si sunt foarte agresivi ! Credeti-ma , pana si in Bucuresti par mai putini si, mai ales, mai putin agresivi!

    • Din pacate asa e…Piata centrala cel putin e indescriptibila la capitolul acesta…Nu mai ai cuvinte…Dar cum spune si autorul articolului, avem Politie Locala, platita din banii nostri si???Ce fac??? eventual dau 2-3 amenzi la batranica din colt ca si-a intins acolo zarzavatul dupa ce saraca a muncit gradinuta si a platit si autobuzul sa vina la oras sa scoata un banut pentru vreo sticla de ulei sau un medicament indispensabil…trist, dar adevarat…

  2. Ăștia nu sunt polițiști să fim serioși,sunt tot niște …asistați sociali din banii noștri doar ca mascați ,(…) dați afară din jandarmerie ,faliti de foști gardieni publici,șomeri cu diplome de drept,unii chiar cu Spiru Haret la f.r..angajați de primărie ca să nu avem prea mulți șomeri.Mai țin și coada sus ca de ei au uniformă și patrulează prin oraș cu Loganu’ și ce palme și suturi își iau de la interlopi sunt niște…cioflingari.Cei din Poliția Națională sunt spectatori la mascaradă lor,mai au tupeu să dea și declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.