Un partid și-a lansat candidatul de dreapta și pornit cu stângul

semnul-intrebariiÎn ziua de sâmbătă, 6 februarie, un partid din Neamț și-a anunțat candidatul la primăria municipiului Piatra Neamț. Cum partidul respectiv este cunoscut pentru larga sa deschidere pentru presă, ne-am fi așteptat, măcar din politețe, să invite toată presa locală la lansare. Cum la redacția  ”Mesagerul de Neamț” nu a fost primită nici un fel de invitație, ne-am dat seama că selecția ziariștilor s-a făcut după criterii impuse de echipa de campanie, care a considerat că este mai democratic să discuți doar cu cine crezi că te poți înțelege sau cu cine știe dinainte ce trebuie scris.

De aceea, vă comunicăm cu mare bucurie, că respectivul partid are candidat. Cine este, nu vă putem spune încă, deoarece așteptăm un nou termen, pardon, o altă conferință de presă.

V.B.

N.R. Alte câteva evenimente notabile în istorie consemnate pentru aceeași dată:

1993-A încetat din viață George Ciorănescu, poet, traducător și prozator. În 1947 se expatriază la Paris, iar în 1954 devine deputat în primul Parlament European. (n. 19 martie 1918)

1995 – A încetat din viață academicianul Nicolae Simionescu. A fondat și organizat, împreună cu academicianul Maya Simionescu, Institutul de Biologie și Patologie Celulară (n. 27 iunie 1926)

2001 – Deputații au hotărât interzicerea clonării umane, prin adoptarea unui proiect de lege de ratificare a Convenției europene privind protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane față de aplicațiile biologiei și medicinei și a Protocolului adițional al acestei convenții, semnat la Paris la 12 februarie 1998

2005 – A încetat din viață pianistul Lazar Berman. Considerat în Rusia un talent ieșit din comun încă din adolescență, Berman a devenit un pianist de renume internațional în anii ’70, după ce a cucerit publicul european și american. (n. februarie 1930)

2008 – Jurnalistul Max Bănuș a decedat. Cunoscut ca unul dintre cei mai remarcabili ziariști de la Europa Liberă, Max Bănuș și-a început cariera jurnalistică la Sportul românesc

2011 – A încetat din viață romanciera și poeta franceză Andrée Chedid, de origine libaneză, autoarea romanelor “Sixième jour” (1960) și “Celălalt/ L’Autre” (1969) – ambele ecranizate ulterior (n. 20 martie 1920).

1793 – A încetat din viață dramaturgul Carlo Goldoni, supranumit de către Voltaire “Moliere al Italiei”. A reformat “commedia dell’arte îndreptînd-o pe făgașul realismului modern. (n. 25 februarie 1707)

1920 – A încetat din viață cărturarul și omul politic Dimitrie C. Sturdza-Scheianu, membru de onoare al Academiei Române (n. 19 mai 1839)

One comment

  • Glumite...

    februarie 6, 2016 at 3:24 pm

    Ei, or fi facut si ei vreo gluma, campania electorala incepe abia peste trei luni.
    Trei luni sunt o vesnicie in politica ( Barack Obama).

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *