A început operațiunea spitalul afacerilor noastre?

consiliu de administratie spitalul judeteanLa spital, când cu fereală, când direct, au început să se discute adevăratele probleme pentru care a fost schimbat doctorul Ioan Lazăr. Așa cum spuneam deja, un motiv de luptă a fost generat de tomograful de la X Med. În condițiile în care spitalul a achiziționat un computer nou, performant, vechiul computer tomograf, care încasa sume uriașe pentru prestațiile sale, nu-și mai avea locul în spațiul din spital. În acest moment există o hotărâre definitivă privind evacuarea, dar au început tatonări pentru păstrarea amplasamentului și a tomografului în incinta spitalului,ceea ce ar însemna certe avantaje pentru proprietari și aparținători, ca să folosim un termen de specialitate. Oamenii care se află în spatele afacerii ”tomograful particular în spital” sunt oameni importanți, cu o mare influență atât la nivel politico- administrativ, cât și în cel al lumii medicale.

Dacă noua conducere va accepta ca vechiul tomograf să rămână în coasta celui nou, înseamnă că tot ce sa spus și se știe despre împotrivirea de ani de zile, în Consiliul de Administrație al Spitalului și în Consiliul Județean, față de achiziționarea unui tomograf capătă accente care nu mai țin doar de o afacere.

După încercările repetate de demitere ale dr. Ioan Lazăr, acum există interesul direct de a demonstra cu orice chip că acesta a greșit și că trebuie să dea bani înapoi. sau cel puțin trebuie lămurită opinia publică de acest lucru. Primul pas l-ar reprezenta returnarea (?!?) unui aparat denumit tehnic instalatie de radiologie analogica destinata Laboratorului Radiologie Pediatrie”.

Asupra subiectului vom mai reveni, până atunci supunem atenției președintelui Consiliului Județean ordinul 1540 și 1541 din 11 decembrie 2006 privind aprobarea Reglementarilor specifice referitoare la expunerea medicală în radiologia pediatrică, ordinul 1541 din aceeași dată, privind aprobarea Reglementarilor specifice referitoare la expunerea medicală la radiatții ionizante a gravidelor. Dacă le va citi și le va corobora cu cele care prevăd standardele privind acreditare, va putea interveni pentru a potoli zelul revanșard- interesat al celor care pun la cale asemenea planuri.

V.B.

0 comments

  • Costantin

    martie 21, 2016 at 11:54 pm

    Marele DNA nu vede și tace, dece se intampla la SJU NEAMT ???!. Păcat ca începe să se distrugă și ce să făcut bun pentru oameni în ciuda intereselor personajelor politice și funcționarilor publici! Numai minciuni din partea consiliului și oameni de slabă calitate.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *