Bârfă politică la Târgu Neamț: Humulescu rezistă cu stoicism

humulescu2Într-un orășel mic, dar cu pretenții mari și ambiții și mai mari, cum este Târgu Neamț, anul electoral începe să se resimtă, la nivel de trepidații și mișcări de trupe, în special în perioada pre-electorală, când se fac cărțile pentru cei care vor și pentru cei care trebuie să candideze, pentru cei care vor și pentru cei care trebuie să obțină funcții, fiindcă, nu-i așa?, ”nu se face să rămână fără coledzi”.

Foarte interesante în această perioadă, când mai sunt doar trei luni până la alegerile locale, sunt scenariile aruncate pe piața liberă, cu scopul vădit de a cerceta efectele. Comparația cu zicala ”un nebun aruncă o piatră și zece deștepți nu o pot scoate” e ușor îndrăzneață, dar ”hai să lansăm chestia asta și să vedem reacții” pare mai aproape de adevăr.

În acest registru, faldurile draperiei în spatele căreia se fac strategii de campanie cu și pentru PNL Târgu Neamț s-au mișcat îngrijorător după ce, de câteva zile, a început să umble, bezmetic, zvonul că dl. Traian Humulescu, prim-liberalul din oraș și candidatul oficial, anunțat și validat, pentru Primăria Târgului n-ar mai fi atât de oficial. Motive pentru care acesta ar urma să fie înlocuit din poll-position-ul competiției electorale se pot găsi, indiferent că privirea poposește la primărie, unde este vice, la partid, unde e președinte, acasă sau la serviciu (alt serviciu). Cel mai plauzibil pare însă a fi cel legat de numele presupusului său înlocuitor. Adicătelea, dacă spunem Mihai Stoica ne cam dăm seama de ce și cum ar veni înlocuit dl. Traian Humulescu.

Liderii PNL spun, totuși, că, oficial, le merge bine și Traian Humulescu rămâne unde este, adică în capul listei pentru Consiliul Local Târgu Neamț și propunerea lor pentru fotoliul de primar. Până la proba contrarie, așa o fi. Pe de altă parte, politica este a doua cea mai veche meserie din lume și e plină de profesioniști. Inclusiv la Târgu Neamț. Sau mai ales acolo.

Dana Ostahie

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.