Cum a prelungit doctorul Ioan Lazăr programul C.J. Neamț

Dr. Ioan LazarDr. Ioan Lazăr a reușit performanța de a prelungi programul la Consiliul Județean taman înainte pregătirile specifice de 8  martie. După ce vineri nu s-a semnat ordinul prin care să fie revocat din funcție,pe motiv de program scurt, astăzi, luni, 7 martie, după programul normal de lucru, s-a luat în discuție, în prelungiri, problema. Deranjul a pornit de la cine trebuie să semneze referatul și dacă lucrurile stau în picioare din punct de vedere legal. Dan Vasile Constantin a susținut că managerul trebuie demis pentru că a încălcat legea, nu contează cât și cum, nu contează ce a făcut bun sau nu, nu contează contractul de management, nu contează dacă vina era în aceeași măsură a Consiliului Județean, contează doar că trebuie schimbat, rapid. Probabil, din punctul domniei sale, cu atât mai puțin contează cine ar răspunde dacă revocarea va fi considerată un abuz. El oricum nu va semna. Interesantă este poziția serviciului juridic, care a reușit, cu ajutor neprecupețit de specialitate, să găsească acte de prin 2007 care să arate că  amploiații de la Consiliul Județean pot mânca oricât… ustoroi, și că oricum gura lor miroase a apă de trandafiri.

O să vedem cum se vor termina lucrurile și dacă în sfânta zi de 8 martie, va fi dat un gingaș ordin de revocare. Și ce va cuprinde el. Și, mai ales, cine va semna referatul care să stea la baza ordinului. Pentru că va deschide o micuță cutie a Pandorei în mica lume a administrației județene, pornind de la o mulțime de lucruri similare petrecute în instituții subordonate Consiliului și foarte cunoscute celor din Consiliul de Administrație al Spitalului.

V.B.

N.R.: Vă invităm să citiți în Mesagerul de Neamț, ediția tipărită, care apare joi, 10 martie, un număr special dedicat situației din spital, despre interesele și despre persoanele dornice de schimbare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.