Deputat PMP Ștefan Burlacu: ”Prea bătrân să fiu militar, dar tânăr pentru politică”

pietricica turism

Deputatul PMP Ștefan Burlacu poate fi unul dintre principalii actori ai politicii județului. Cu origini nemțene, acesta este hotărât să facă o altfel de politică – a cetățeanului -, iar candidatura sa pe listele Consiliului Județean Neamț, din partea Partidului Mișcarea Populară, este o ocazie de a realiza ce-și propune. Recenta vizită a președintelui PMP Traian Băsescu la Piatra Neamț l-a mobilizat, o dată în plus, pe Ștefan Burlacu să-și asume rolul politic în județ, mai ales că partidul l-a desemnat să se ocupe politic de zona Târgu Neamț și localitățile învecinate. Școlit la Academia de Înalte Studii Militare, tânăr, perspicace, carismatic, diplomat deputatul Ștefan Burlacu are toate premisele pentru o carieră politică la nivel înalt.

* ”PMP poate scoate județul din sărăcie”

stefan burlacu (2) – Ați declarat, în repetate rânduri, că sunteți nemțean și vă întoarceți acasă. Dacă ar fi să faceți o prezentare succintă a omului Ștefan Burlacu, cum ar fi aceasta?
– Sunt nemțean. M-am născut în comuna Bălțătești a acestui județ, un loc celebru pentru oportunitățile balneare pe care le oferă, aici fiind de demult un complex de tratament pentru diverse afecțiuni. Ca orice tânăr din zonă, mi-am luat soarta în mâini și am plecat de acasă. Evident, m-am îndreptat spre Capitală. Eu m-am orientat spre cariera militară. Am doi băieți și o soție, o familie frumoasă pe care și ar dori-o orice bărbat să o aibă alături.
– O carieră militară presupune și o anumită aplecare, dragoste de țară, servirea patriei…
– Aș fi un ipocrit dacă v-aș spune că, la 18 ani, înțelegeam eu ce înseamnă aceste lucruri nobile. Simțeam o atracție față de haina militară, statutul pe care îl implică, dar dragostea de țară și loialitatea față de neam se înțeleg în timp și abia la maturitate deplină.
– PMP vă sprijină pentru Consiliul Județean Neamț, chiar în fruntea listei. Sunteți pregătit să renunțați la cariera de parlamentar? Merită?
– Până la un nou mandat în Parlament, trebuie să câștigăm alegerile locale. Vom trăi și vom vedea ce se întâmplă ulterior. Pot să vă spun, în, schimb, de ce candidez la Neamț. Fiindcă este județul pe care îl cunosc cel mai bine, mult mai bine decât Bucureștiul. Și cred, cu toată tăria, că PMP chiar poate face ceva să scoată zona aceasta din sărăcie.

* ”Am ales PMP pentru Traian Băsescu”

stefan burlacu (1)

– Sunteți ofițer SPP în rezervă și spuneați, la un moment dat, că ați fost în situația de a încasa un glonț pentru doi dintre președinții României, Ion Iliescu și Traian Băsescu… Ne puteți povesti mai multe?

  • Dumneavoastră și cei care nu au fost niciodată în astfel de circumstanțe nu puteți înțelege, pe deplin, ce presupune o asemenea situație. Vorbim de o presiune enormă și un nivel de pregătire extrem de înalt, care este o condiție sine qua non. Nu prea sunt întâmplări frumoase sau spectaculoase, ci doar riscuri extreme. Să te duci zi de zi la serviciu, pregătit să sari în fața glonțului sau a oricărui alt pericol, fără să-ți pese de propria viață, e un aspect care face ca această echipă, de profesioniști, din SPP să fie una deosebită, închisă, reticentă la discuții de complezență și taclale.

– Și, totuși, ați intrat în politică. Ba, mai mult, în PMP. De ce?

  • Am fost prea bătrân să mai fiu militar, dar sunt încă tânăr pentru politică. Iar după ce ai fost o viață în slujba țării, la retragere… tot cam asta vrei să faci. De ce PMP? Este evident: Traian Băsescu. Eu chiar am fost acolo,” în cercul 0”, și pot spune că îl cunosc și îl înțeleg foarte bine.

* ”Lumea începe să vină spre PMP”

– Cum se prezintă PMP, aici, la Neamț?

  • Aș minți să vă spun că se prezintă excelent. Este, în schimb, destul de bine. Noi avem ceva ce restul partidelor nu au: vine lumea în partid. Oameni noi, care nu au mai făcut politică, specializați în diverse domenii. Vin spre noi, pentru că într-adevăr cred în acest proiect politic și au încredere în Traian Băsescu. Deci, stăm bine, cu tendință de creștere impresionantă.
    – Ce șanse dați obținerii postului de președinte al Consiliului Județean Neamț?
    – Este ambiția mea de om politic să obțin această funcție. Veți spune că sunt impostor sau că nu-mi văd de lungul nasului, având în vedere că mai sunt pe scena politică două partide, deocamdată mai mari decât PMP. Vă reamintesc, însă, că, în 2016, președintele Consiliului Județean este ales cu voturile majorității consilierilor județeni.

Ciprian Traian STURZU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.