PNL Neamț și-a găsit președinte de Colegiu

pietricica turism

Liberalii nemțeni vor „opera” alegerile din iunie cu medicul Koszeghi în echipă.  Mugur Cozmanciuc și Dragoș Chitic au prezentat joi, 31 martie, cum vor să asigure implementarea măsurilor propuse pentru domeniul Sănătate prin programului „Neamț 2020” – atragerea în echipă a chirurgului Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor din Neamț.

„Domnul Koszeghi s-a înscris în PNL, pentru că, împreună, cu mine și cu domnul primar Dragoș Chitic, vrem să transmitem câteva mesaje axate pe niște idei clare: susținerea prevenției, a unui act medical de calitate, dar și reevaluarea modului în care este tratată casta medicală. Medicii sunt adevărate elite ale societății, dar, din păcate, sunt subevaluați acum”, a spus Mugur Cozmanciuc, primul pe lista candidaților liberali la Consiliul Județean Neamț.

pnl site„Experiența domniei sale va contribui la o bună punere în practică a programului pe care PNL îl are pentru domeniul Sănătății. Împreună vom gândi proiecte pentru Spitalul Județean, chiar dacă este o entitate subordonată Consiliului Județean Neamț, foarte  mulți pietreni sunt pacienți acolo, așa că este firesc ca și Primăria să sprijine și, eventual, să finanțeze anumite programe concrete”, a spus și Dragoș Chitic.

Mugur Cozmanciuc a anunțat că dr. Koszeghi va fi atât președintele Comisiei de Sănătate a PNL, cât și unul dintre candidații la Consiliul Local sau Județean Neamț.

Președintele Colegiului Medicilor din Neamț a spus că este pentru prima dată, în perioada postdecembristă, când a acceptat propunerea de a intra într-un partid politic, chiar dacă a fost curtat de mai multe de-a lungul timpului și, cum practică o profesie liberală, este de înțeles și opțiunea pentru PNL. „În afară de partidul prin care foarte mulți dintre noi am trecut și l-am și uitat de atunci, nu am mai făcut parte din nici un partid. Prin diferite metode, am încercat să ridic calitatea actului medical de care suntem răspunzători toți cei care facem parte din comisia județeană a medicilor. S-a încercat să se repare condiția medicului așa cum era între cele două războaie, când medicul era văzut ca intelectual de elită, lucru care, pe măsură ce au trecut anii, s-a deteriorat”, a spus Iosif Koszeghi, care a precizat că vrea să se asigure că, în domeniul său de competență, se va pune un mai mare accent pe prevenție, pentru că ”este mai important să previi o boală decât să o tratezi”. Mugur Cozmanciuc, președintele PNL neamț, a detaliat, la rândul său, parte din planurile liberalilor: „Modernizarea și extinderea ambulatoriului de la Spitalul Județean. La fel, vom avea în vedere Spitalul de la Roman, mai ales secția de neonatolagie și blocul chirurgical, dar nu vom pierde din atenție nici spitalele din Bicaz și Târgu Neamț”, pe care deputatul Cozmanciuc le consideră subdimensionate ca număr de paturi pentru bolnavi și cu personal redus.

Andreea AMARIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.