Deputat de Neamț în așteptarea sentinței

ursarescu 01Unul dintre puținii parlamentari din România judecat pentru corupție, deși nu a primit șpagă, ci doar promisiuni, este în așteptarea sentinței. Astăzi, 26 aprilie, dosarul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în care Dorinel Ursărescu are calitatea de inculpat, alături de Marius Crăciun și de doi angajați ai Vămii, s-a încheiat, iar instanța a decis să dea sentința pe 12 mai.

Ursărescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care au stabilit că el a acționat pe baza promisiunii că va primi câte 100 de euro pentru fiecare tonă de motorină trecută prin vamă, dar n-a primit niciun ban de la Marius Crăciun. Totuși a uzat de influența sa politică și a pus un șef „ascultător” la Vama Neamț, care a făcut tot ce trebuia pentru ca afacerile cu combustibili să meargă strună. Mai ales că primea indicații direct de la șeful Vămii Bacău, căruia i se subordona. Iar Valentin Grosu primise deja 5.000 de euro de la Marius Crăciun, ca să-i asigure „celeritatea operațiunilor comerciale”.

Imediat după ce-a aflat că va fi trimis în judecată, deputatul Ursărescu a făcut o conferință de presă în care a declarat că este victima unui abuz al DNA. De altfel, în faza de cameră preliminară a dosarului, el a depus contestații, dar i-au fost respinse și judecata a intrat în linie dreaptă.

Deputatul a foat anchetat și judecat pentru „folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *