Liberalii și-au prezentat echipa pentru Consiliul Local Piatra Neamț

pietricica turism

Dragoș Chitic, candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Piatra Neamț, a prezentat marți, 26 aprilie, echipa propusă pentru Consiliul Locale pentru perioada 2016-2020.

„Am alături de mine echipa alături de care voi porni la drum pentru a construi proiectul Piatra Neamț 2020. Este cea mai potrivită echipă pentru dezvoltarea orașului și va pune în practică proiectul Piatra Neamț 2020, proiect pe care îl vom prezenta în perioada imediat următoare. Suntem singurul partid care a răspuns solicitării societății civile și am împărțit consilierii pe cartiere. Totodată, am încercat ca echipa să fie reprezentativă pentru principalele categorii socio-profesionale. Astfel, avem consilieri din educație, sănătate, sport, cultură, ingineri, economiști și specialiști în administrație publică”, a declarat Dragoș Chitic, candidatul liberalilor la Primăria Piatra Neamț

Primul nume anunțat de Dragoș Chitic a fost cel al lui Mihai Obreja, consilier care se va ocupa de cartierul Dărmănești, despre care Dragoș Chitic a spus că este: „cunoscut profesor de științe sociale, fost director al Colegiului «Petru Rareș» timp de 11 ani, un nume care nu are nevoie de prea multe prezentări, fost inspector școlar, un domnul Trandafir al timpurilor noastre, cu excelente aptitudini de negociere”.

Cea de-a doua propunere, care se va ocupa de centrul orașului, este Vasile Popescu, economist de profesie, viceprimar al municipiului în prezent.

Dragoș Chitic a continuat prezentarea propunerilor cu Luminița Muscalu, „profesor de istorie, autor de lucrări științifice, s-a dovedit un manager de succes la Liceul de Artă, un specialist implicat în proiecte cu fonduri europene și se va ocupa de centrul orașului”, și cu Romel Alexandru Bîrjoveanu, „un profesionist în Consiliul Local, specialist în administrație publică, absolvent al Academiei de Studii Economice, care candidează pentru prima dată și va aduce echilibru și normalitate în Consiliul Local, dar și un suflu nou în politica nemțeană”, care se va ocupa de cartierul Dărmănești.

Despre Paul Pintilie, cel care va răspunde de cartierul Mărăței, Dragoș Chitic a spus: „unul dintre cei mai buni sportivi ai orașului nostru, îl caracterizează disciplina și spiritul de fair play, valori pe care le va impune și în Consiliul Local Piatra Neamț. Și profesional, domnul Paul Pintilie este printre primii zece performeri la nivel național”.

Fost director al Registrului Auto Român, inginerul Virgil Ciobanu va răspunde de centrul orașului și, în viziunea liberalilor, dacă va ajunge consilier, Virgil Ciobanu „aduce în echipă un spirit viu, dar și importante abilități de comunicare și de conducere. Ca un amănunt grăitor, Adrian Ciobanu este membru al organizației MENSA Internațional, organizația celor mai inteligenți oameni de pe planetă. Asta nu îl va opri să se intereseze mai de aproape de problemele locuitorilor din Centru”.

Despre Adrian Olariu, cel mai tânăr membru al echipei propuse de liberali pentru Consiliul Local Piatra Neamț, Dragoș Chitic a spus: „Ambițios, optimist, neobosit, acestea sunt atribuitele care-l definesc. Tinerețea este dublată de experiența profesională, unde s-a remarcat ca un foarte bun comunicator și negociator. Locuitorii din Centru se vor putea baza oricând pe el”, iar despre cel ce a fost pentru o vreme viceprimar al municipiului: „Specialist în resurse umane, de mai bine de 15 ani manager de resurse umane la una dintre firmele importante din județ, Constantin Teodorescu are o experiență în managementul de proiect și de echipă. Vechi liberal, va aduce cu siguranță un aport de competență și expertiză în echipă, inclusiv în cartierul Precista, pe care îl va monitoriza”.

O altă propunere pentru CL Piatra Neamț este Valentin Ciobanu, despre care Dragoș Chitic a spus că ar fi putut să plece din Piatra Neamț, dar a ales să construiască aici, în orașul în care s-a născut, și se va ocupa de cartierul Mărăței.

De Speranța va răspunde asistentul medical Mircea Florian Beteringhi, pe care Dragoș Chitic l-a caracterizat drept generos și cu suflet mare. „Oana Niculina Năstasă este expert în management financiar, un bun organizator și o fire comunicativă. Are 35 de ani și va răspunde de cartierul Dărmănești, în timp ce economistul Crina Nicoleta Gogu Craiu, membru fondator al asociației care susține tinerele talente, îi va reprezenta pe locuitorii din cartierul Precista în Consiliul Local. Un mare câștig pentru Consiliul Local și pentru PNL este medicul recunoscut pe plan local, Mihaela Meleșteanu (cartierul Precista), nominalizarea dumneaei fiind încă o dovadă că PNL pune preț pe doamnele din acest oraș”, a spus Dragoș Chitic.

Ultimele trei nume menționate de candidatul la Primăria Piatra Neamț au fost cele ale lui Mihai Vartic, economist, unul dintre cei mai vechi membri PNL (din 2004) și membru în comisia economică a partidului, care se va ocupa de Precista, medicul Bogdan Mahu, „spirit deschis și prietenos”, care îi va reprezenta pe locuitorii din Dărmănești, și economistul Aurora Ene, pentru prima dată în postura de candidat, care va răspunde de cartierul Mărăței. (Andreea AMARIEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.