Din culisele scandalului UNPR Neamț: se cere anularea protocolului cu PSD

unprAgitație mare astăzi, 21 aprilie, pe plan local: discuții, negocieri politice, vizite surprize de la Centru, nemulțumiri și somații. Voci importante din ceea ce până ieri era organizația Neamț a UNPR au spus că astăzi a avut loc adunarea generală, la care au participat aproximativ 70 de membri, mulți dintre ei candidați anunțați pentru alegerile din 5 iunie, și la care a venit, neinvitat și neașteptat, tocmai de la București, și Liviu Neagu, un fost pepedist de frunte și prieten declarat al PSD-ului.

Oamenii s-au arătat nemulțumiți de modul în care s-au purtat negocierile din 20 aprilie, de faptul că, prin protocolul PSD-UNPR, se blochează aproximativ câteva zeci de mii de voturi – de la cele trei orașe și că protocolul ar fi trebuit discutat cu organizația județeană, în primul rând, lucru care nu s-a întâmplat.

Astfel, nemțenii i-au somat pe cei de la București ca, în maxim 24 de ore, să ofere un răspuns clar dacă acceptă sau nu cele trei mari cerințe ale lor: anularea protocolului cu PSD, desemnarea unui alt președinte interimar în locul doamnei Florentina Moise, care să reprezinte interesele partidului, și asigurarea libertății de a depune independent listele de candidați pentru Consiliul Județean, Consiliile Locale și primării.

Dacă cei de la Centru nu le vor accepta cerințele, marea majoritate a UNPR-iștilor nemțeni se pare că fie vor migra în masă către alte formațiuni politice, fie va decide fiecare pe cont propriu ce strategie va aplica până la alegerile din 5 iunie.

Andreea AMARIEI

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *