Ștampila fermecată și efectele ei miraculoase la UNPR

Mult discutata alianță dintre PSD și UNPR, încheiată miercuri, 20 aprilie, s-a făcut la foc automat, cu aceeași viteză obținându-se și promisiunea a două locuri eligibile în Consiliul Județean Neamț și a unui post de deputat.

Pentru că încurcate sunt căile politicii pentru alegătorii de rând, noi nu am reușit să ne explicăm cum de-a fost posibil ca un președinte interimar, numit la ora 15.00, după cum a afirmat doamna Florentina Moise în conferința de presă din 20 aprilie, să aibă deja ștampila la ora 15.20, ca să poată fi înregistrat protocolul dintre PSD și UNPR la Biroul Electoral Județean. Protocolul, pe care l-am văzut cu ochii noștri, are și semnături și ștampile.

Costache Lupu (5)Primul întrebat a fost, firesc credem noi, secretarul general al UNPR Neamț, păstrătorul celor două ștampile ale organizației de partid. Răspunsul este caracteristic domnului Lupu. Ne-am gândit să nu-l cosmetizăm deloc, pentru că și-ar pierde din savoare: „M-a sunat Vasiliu Florentina (n.red. – Florentina Vasiliu Moise) și-mi spune: «Nea Costache, unde sunteți? Am nevoie de ștampilă». Eu am întrebat că pentru ce trebuie? Eu habar nu aveam. Ea mi-a răspuns: «Vezi că, începând de astăzi, sunt președinte interimar a UNPR Neamț și avem conferință de presă cu domnul Arsene pentru că trebuie să semnăm protocol cu PSD». Zic: Ce protocol? Mi-a spus că s-a stabilit de la București ca să semnăm un protocol de alianță cu PSD. Mi-a spus: «Trebuie să veniți neapărat»… Eu i-am spus că nu vin, pentru că eu sunt secretarul general al partidului, ales de conferința județeană, toate organizațiile din județ. Tu, dacă ai primit împuternicire, înseamnă că… du-te tu, dacă ești împuternicită. Eu nu pot să mă duc fără acordul întregii organizații. Nu pot să mă duc de capul meu, așa, într-o conferință de presă, în care să mai semnez un protocol. Atunci, mi-a cerut ștampila. I-am spus că nu-i dau nicio ștampilă. Eu ștampilele le-am primit în calitate de secretar general. Dacă o fi să nu mai fiu secretar general, le predau normal, oficial, nu așa că îți dau ție ștampila. S-a terminat discuția asta, durează 5 minute, iar mă sună. Cred că m-a sunat de vreo 20 de ori. Insista că, dacă nu vreau eu să mă duc, să-i dau ștampila, pentru că-i trebuie obligatoriu. Și am văzut aseară (n.red. – miercuri, 20 aprilie), când a semnat protocolul că, între timp, a făcut ștampilă. Pentru că se poate face ștampilă. Dacă ea are împuternicire de la București, că-i președintă, se poate face ștampilă foarte repede. Pentru că altfel nu se explică, pentru că ambele ștampile sunt la mine. Nu i-am dat eu nicio ștampilă. Eu cred că a făcut ștampilă ca să pună pe protocol”.

florentina moiseDacă secretarul UNPR Neamț ne-a lămurit că, de la dumnealui, nu a plecat nicio ștampilă, am contactat-o și pe doamna Moise, noul președinte interimar al UNPR Neamț, pentru versiunea sa asupra lucrurilor și cum de-a fost posibil, totuși, să apară ștampila pe protocol, mai ales că dumneaei anunțase că fusese numită președinte interimar la ora 15.00 și, până în ora 15.30, protocolul era deja depus la BEJ. „Nu știu exact ora la care am fost numită președinte interimar, pentru că nu m-am uitat la ceas în acel moment, dar a fost între ora 14.00 și 15.00. Ștampila a fost, într-adevăr, o problemă pentru depunerea protocolului la BEJ. Dar aveam deja numirea de la București și, cu această numire și cu buletinul meu de identitate, am mers și mi-am făcut o ștampilă, iar la ora 15.20 am depus protocolul la BEJ”, a declarat Florentina Moise.

Pentru cei care au o societate comercială, nu ditamai partidul, se știe câte acte originale, îți trebuie pentru o ștampilă. La partid e mult mai simplu, mai ales dacă faci protocol cu PSD-ul și dl. Liviu Neagu veghează la bunul mers al lucrurilor.

Andreea AMARIEI

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *