Elevi de la “Rareș”, medaliați de Societatea Română de Fizică

oniciuc facebookȘase elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț au fost medaliați de reprezentanții Societății Române de Fizică și au primit mențiuni din partea Ministerului Educației pentru performanțele deosebite obținute la Olimpiada națională de astronomie și astrofizică, care a avut loc la Craiova, în perioada 20-24 aprilie.

Succesul lor este cu atât mai răsunător dacă luăm în calcul că disciplinele amintite nu se regăsesc în programa școlară.

În acest context apare „antrenorul” elevilor, profesorul de fizică Grigoruță Oniciuc, de la ”Rareș”, care prin intermediul unui club de profil a reușit să “monteze” acești elevi și să-i aducă într-o zonă onorantă.  Remarcabil este și faptul că unul dintre elevii olimpici s-a calificat în lotul lărgit al României, în vederea participării la Olimpiada Națională de Astronomie.

Rezultatele obținute la olimpiadă:

  1. Maria Cristiana Dedu din clasa a XI-a – mențiune MEC și medalie de aur  SRF. Aceeași elevă, tot în acest an, a obținut mențiune de onoare, din partea SRF, la Olimpiada națională de Fizică;
  2. Andra Jitaru din clasa a XI-a – medalie de argint SRF și calificare în lotul lărgit al României pentru Olimpiada internațională de astronomie;
  3. Elena Filip (clasa a VII-a): medalie de argint a SRF;
  4. Alexandra Brănuț (clasa a VI-a): medalie de bronz a SRF;
  5. Mihai-Cosmin Cosniceanu (clasa a VII-a) – medalie de bronz a SRF. Cosmin a paticipat, în acest an, și la Olimpiada națională de fizică, unde a obținut medalie de argint din partea SRF.
  6. Tudor Tanasă (clasa a VIII-a): medalie de bronz a SRF.

Profesorul Grigoruță Oniciuc se va ocupa, în continuare, de pregătirea și selecția loturilor României ce vor participa la Olimpiadele internaționale de astronomie și astrofizică, din acest an, din Bulgaria și India. (Marian TEODOROF)