Fost șef de la CMI Urban – dat pe mâna Parchetului!

În Joia patimilor, Agenția Națională de Integritate a mai dat o pleasnă aleșilor locali care s-au aflat pe lângă sau chiar bine dincolo de limitele legii privind incompatibilitățile și conflictul de interese.

Desigur, județul Neamț nu putea lipsi din galeria personalităților, în acest ”lot” de 28 găsiți în off-side fiind reprezentat de doi consilieri locali și un viceprimar.

”Vedeta” este, de departe, Neculai Timaru, consilier local la Piatra Neamț, găsit în conflict de interese și administrativ, și penal.

neculai timaruDe ce?

Pentru că, ”În calitate de consilier local, a participat atât la deliberarea și adoptarea unui număr de 49 de Hotărâri ale Consiliului local Piatra Neamț cu privire la S.C. Publiserv S.R.L., S.C. Perla Invest S.R.L., S.C. Locativserv S.R.L. (societăți în cadrul cărora a deținut/deține calitatea de membru în AGA, realizând venituri în cuantum de 23.725 lei), cât și la deliberarea și adoptarea Hotărârii Consiliului local cu privire la nivelul maxim al  indemnizației lunare a membrilor A.G.A. (pe care reprezentanții Consiliului local sunt autorizați să îl voteze), și a Hotărârii Consiliului local cu privire la Compania Municipală de Investiții Urban S.A. (societate în cadrul căreia deținea calitatea de angajat cu contract individual de muncă)”.

ANI spune că, astfel, dl. Neculai Timaru a încălcat ”dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea 215/2001 și dispozițiile art. 75, lit. c) și art. 77, alin. 1 din Legea 393/2004”, fapt pentru care ”Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșirea de către TIMARU NECULAI a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”.

Pentru completarea profilului dlui Timaru, în acest punct se cuvine să ne aducem aminte și de Apa Serv, unde a funcționat, în cazul distinsului consilier, principiul ”gura păcătosului adevăr grăiește”. Care rămâne valabil.

# Viceprimarul de Bârgăuani și consilier de la Români – Verdict: incompatibilitate!

Aceeași Agenție de Integritate a constatat stare de incompatibilitate în cazul altor doi aleși locali din Neamț. Unul este Virgil Mărtin, viceprimar la Bârgăuani, care «Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 11 ianuarie 2013, întrucât deține simultan cu funcția de viceprimar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „MĂRTIN VIRGIL ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003».

Celălalt este Mihai Turcea, consilier al comunei Români, care și-a dus tot mandatul în incompatibilitate, fiind și angajat al primăriei comunei: «Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 iunie 2012, întrucât deține simultan cu funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă (asistent medical) în cadrul Primăriei comunei Români, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003».

(D.O.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *