Inspectoratul Școlar Neamț: Milea vrea ce are Laiu

pietricica turism

isj neamt ioan milea dezbatereelena laiu 02Ministerul Educației a anunțat marți, 19 aprilie, că scoate la concurs 53 de funcții vacante de inspector școlar general adjunct, printre care și una în Neamț. Este vorba despre locul rămas disponibil după concursurile organizate anul trecut. El este ocupat, în acest moment, de prof. Ioan Milea, cu delegație, după ce l-a înlocuit pe Mihai Floroaia. Știrea despre pasul ministerului nu pare să fie o surpriză pentru încă adjunctul Milea. Mai mult, acesta a declarat, pentru “Mesagerul de Neamț”, că va participa la concurs.

Ministerul Educației a scos postul la concurs, deoarece nu a fost ocupat prin concurs de către mine. Eu am fost numit prin ordin de ministru. Ați văzut și celelalte posturi care au fost scoase la concurs. Consider că este ceva firesc, normal, se înscrie în calendar. Eu mă pregătesc să merg la concurs, să particip din nou”, a declarat prof. Ioan Milea, inspector școlar general adjunct.

Practic, dacă va câștiga concursul, va ajunge la același statut profesional cu al profesoarei Elena Laiu, celălalt inspector general adjunct. Evident că un concurs câștigat îți conferă multe avantaje, poți chiar scăpa necercetat de o comisie, care ar fi fost obligată să facă acest lucru, după examenele cu probleme coordonate personal vara trecută. Și chiar să rămâi pe funcție, fără să fii deranjat de califcativul obținut la evaluarea ministerului, cel de ”satisfăcător”.

De altfel, Milea este obișnuit cu concursurile organizate de Ministerul Educației. Acesta a candidat atât pentru postul de general adjunct, cât și pentru cel de general. Pentru postul de inspector școlar general a ajuns chiar până în etapa finală (a se înțelege interviu – n.r.) cu inspectorul Viorel Stan, actualul „general”, însă punctajul a fost cel care a stabilit învingătorul. Acum, inspectorul Milea și ceilalți candidați vor avea ocazia să fie evaluați, printre alții, și de „generalul” Stan. Potrivit ordinului de ministru, privind aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a concursului, comisia de concurs este stabilită prin Legea 1/2011, la Art. 260.

Astfel, „comisia ministerială pentru ocuparea funcției de inspector școlar general adjunct este alcătuită din 5 membri: secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, în calitate de președinte; 2 inspectori școlari generali din teritoriu; inspectorul școlar general al inspectoratului școlar pentru care se organizează concursul; un director din Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cu competențe în domeniu.

Dosarele de înscriere pot fi depuse în perioada 20 aprilie – 4 mai, urmând ca probele de concurs să fie susținute în perioada 19 mai – 10 iunie.

V.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.