GALERIE FOTO Peste 1.000 de copii „au dat iama” în garajele pompierilor

pietricica turism

În primele două zile din săptămâna „Școala altfel” peste 1.000 de copii (de la cei de grădiniță până la liceeni) au vizitat sediile detașamentelor de pompieri din județ și au „cercetat” fiecare autospecială. Cei mai mari s-au îmbrăcat în costume de pompieri, în vreme ce cei mici au făcut coadă la autoscară, să fie ridicați la înalțime. De mare succes s-au bucurat demonstrațiile cu foarfecele uriaș și depărtătoarele folosite la descarcerare, dar și costumele de scafandru pe care copiii le-au privit cu atenție, precum și poveștile despre „bombele” găsite prin toate colțurile județului.

Toate demonstrațiile și explicațiile primite de la militari au fost completate de filmulețe despre cutremure, inundații și ridicarea elementelor de muniție neexplodate, precum și de un filmuleț educativ despre modul în care se folosește numărul de urgență 112. Tot în scop educativ, copiii au urmărit cum acordă paramedicii primul ajutor și au fost învățați să aplice manevra Heimlich, foarte utilă în cazul persoanelor care se îneacă și trebuie ajutate în timp cât mai scurt să-și elibereze căile aeriene.

Astăzi, 20 aprilie, deși vremea nu era deloc prietenoasă, încă de dimineață, garajele ISU s-au umplut de copii și, imediat după ce s-a oprit ploaia, activitățile s-au mutat în curte. Militarii așteaptă, în continuare, vizitatori și în următoarele două zile. (C.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.