PSD și-a băgat UNPR-ul în casă

Sau în listă, după cum a anunțat președintele filialei de la Neamț, Ionel Arsene. Acesta a apărut într-o conferință de presă alături de Florentina Moise, președintele de câteva ceasuri al UNPR Neamț, pentru a anunța semnarea unui protocol de colaborare între cele două partide, la Neamț, dar nu numai („Mai sunt și alte județe”).

Subiectul este semnarea protocolului de colaborare al alianței electorale PSD+UNPR la Neamț, protocol semnat cu doamna președinte al UNPR, pentru alegerile locale. Sunt bucuros și îi mulțumesc dnei președinte, conducerii centrale a UNPR, pentru acest acest protocol, care consfințește alianța pe care noi deja o aveam și relația bună a PSD Neamț cu UNPR de-a lungul timpului, atât la Parlament, cât și la Consiliul Județean Neamț. Suntem parteneri serioși…”, a apucat să declare Ionel Arsene, înainte de a fi… completat de Florentina Moise. „Acum trei ore (adică pe la ora 15, ceea ce face cu atât mai remarcabilă rapiditatea cu care s-a mișcat noua șefă de la UNPR în semnarea protocolului și înregistrarea alianței, pe ici, pe colo, prin părțile esențiale ale biroului electoral județean – n.red.), am fost învestită de conducerea centrală să fiu președintele organizației. Mă bucur să mă aflu aici”, a spus aceasta, precizând că alianța UNPR cu PSD va merge „împreună la Consiliul Județean” și în alte câteva localități.

Tot ca s-o… completeze, Ionel Arsene a punctat unde anume vor fi listele comune: „Consiliul Județean Neamț, Piatra Neamț, Roman, Târgu Neamț, Poiana Teiului și Urecheni”. Iar acolo unde vor merge fiecare pe picioarele lui, se va susține în comun lista consilierilor județeni.

Cei doi au susținut, la unison – deși, parcă, era mai multă convingere la UNPR -, că alianța aduce beneficii de ambele părți. Pentru uneperiști sigur: două locuri eligibile pe lista pentru CJ Neamț (locurile 5 și 7, deși doar 7 rămâne liber, fiindcă dna Moise a anunțat că va candida „probabil” la județ), un post de vice, tot la CJ, după alegeri, în funcție de majoritățile care vor apărea și, cu toate că protocolul e pentru locale, un post de deputat pentru parlamentarele de la toamnă.

* En passant despre Aurelia Simionică

Anticipând parcă subiectul, președintele PSD Neamț a ținut să precizeze că „nu a fost sabotată candidatura doamnei Simionică”. „Avem o alianță. O așteptăm pe doamna Simionică să ni se alăture dacă o interesează și dorește să susțină proiectul PSD, o așteptăm la discuții”, a adăugat acesta.

Aceasta a fost versiunea oficială, prezentată public într-o conferință de presă anunțată „intempestiv”. Pentru toate celelalte, nu există MasterCard, dar, cu siguranță, există suficient timp pentru a fi aduse și la cunoștința unui public mai larg, neinițiat într-ale politicii de sezon.

(Dana OSTAHIE)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *