„Războiul” dintre dr. Lazăr și Consiliul Județean a ajuns în instanță

dr lazar nouaDr. Ioan Lazăr a făcut acțiune în instanță împotriva Consiliului Județean Neamț și a contestat actul administrativ prin care a fost demis de la conducerea Spitalului Județean de Urgență PiatraNeamț.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Neamț, în ziua de 11 aprilie, sub numărul 1168/103/2016, și se va judeca sub titulatura „litigii de muncă”, la Secția I Civilă.

Ioan Lazăr a fost numit manager al SJU PiatraNeamț prin dispoziție a ministrului Sănătății, în ziua de 27 august 2013, iar urmare a numirii a încheiat un contract de management, cu Consiliul Județean Neamț, pe 28 august 2013. Asta până la începutul acestui an, când noua conducere a Consiliului Județean Neamț a stabilit că dr. Lazăr se face vinovat de „deficiențe manageriale” și, la finalul multor săptămâni de dispute și scandaluri, pe 16 martie 2016, medicul a fost notificat de președintele CJ că „începând cu data prezentei, contractul de management a încetat”. Abia după ce a atras atenția, în scris, conducerii CJ că nu poate fi demis printr-o notificare, de vreme ce, la baza numirii sale, au stat un ordin de ministru și o dispoziție, președintele Consiliului Județean Neamț a emis dispoziția de încetare a contractului de management. Condițiile și contextul în care s-au făcut toate acestea au fost relatate și pe lung, și pe lat, la momentele respective.

Considerând că nu se face vinovat de „deficiențele manageriale” care i s-au reproșat, iar o parte din ”aspectele negative”– de exemplu, neobținerea unei autorizații de construcție și neefectuarea unei expertize tehnice – erau strict atributele Consiliului Județean, în calitate de proprietar al clădirilor spitalului, dr. Ioan Lazăr s-a adresat instanței, cu șanse ridicate să primească răspunsuri favorabile. (Mesagerul de Neamț)

One comment

  • AR

    aprilie 12, 2016 at 10:30 pm

    Daca Dr Lazar nu le cere daune morale persoal celor care semneaza prostii…degeaba a dat in judecata.Sfertodoctii au crezut ca daca au ajuns sefi sunt si destepti.ca sa intelegi o lege trebuie exercitiu cititului..si asta se obtine greu la cei care nu stiu carte.!!!E MAI USOR S A SPELI RUFE DE CAT S A INVETI CARTE!TRAIASCA CLASA MUCITOARE LA PUTERE!SE VEDE !

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *