Festivalul Medieval la Cetatea Neamț (ediția a III-a, 1-3 iulie 2016)

Marți, 24 mai, în Sala Tronului de la Cetatea Neamț a avut loc o conferință de presă, pentru lansarea “Festivalului Medieval la Cetatea Neamț”, ediția a III-a. Conferința a fost organizată de Fundația Culturală „Ion Creangă”, la care au participat primarul Daniel Harpa, city-managerul Vasile Apopei, Dan Gavriloaia președintele Asociației „Valea Ozanei”,  două reprezentante ale Consiliului Județean Neamț, preotul Marian Filip, Bogdan Jianu, președintele Asociației Culturale „Lupii Albi” și cunoscutul tenor Vlad Miriuță. Amfitrionul evenimentului a fost prof. Elena Preda, purtătorul de cuvânt al ISJ Neamț. Festivalul Medieval se va desfășura în perioada 1-3 iulie.

„În cadrul acestei conferințe, vom lansa și Proiectul Identitate Nemțeană, care este finanțat de Consiliul Județean Neamț și care a fost scris de profesorii de istorie din cadrul Asociației Profesorilor de Istorie din județul Neamț. Vom organiza și o școală de vară pentru profesorii de istorie debutanți. În cadrul acestui proiect, vom promova istoria ca disciplină și bineînțeles promovarea identității și spiritualității nemțene. Festivalul Medieval aflat la a treia ediție va aduce în acest an  lucruri inedite pentru comunitate. Avem alături de noi colaboratori, mai exact prietenii noștri, cu care vom organiza Festivalul Medieval Cetatea Neamț”, a spus prof. Elena Preda.

„Vă mulțumesc pentru invitație. Mă bucur că acest proiect are sustenabilitate și că cetățeni ai orașului se implică în acest proiect, mă bucur că există persoane care țin la istoria acestor locuri. Voi susține acest proiect an de an și sper ca acest festival să fie de la an la an cât mai frumos. Vă doresc mult succes”, a declarat primarul Daniel Harpa.

„Sunt foarte onorat să mă aflu în acest loc încărcat de istorie”, a punctat și tenorul Vlad Miriuță.

Scopul “Festivalului Medieval la Cetatea Neamț” este acela de a promova orașul Târgu-Neamț și Cetatea Neamț nu doar ca obiective turistice, ci și ca obiective culturale. Proiectul își propune să revigoreze memoria comunitară și istoria acesteia. Implementarea proiectului va soluționa cel puțin două probleme de impact: implicarea comunității în menținerea unei tradiții recuperate, precum și creșterea interesului turiștilor față de orașul Târgu-Neamț. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.