Încă o scadență pentru Primăria Piatra Neamț – Prin decizia instanței, mai ”zboară” un milion din cont!

Deja „sugrumată” de creditul de la Alpha Bank, luat pentru construirea telegondolei (42.164.260 lei), Primăria Piatra-Neamț a mai primit o veste „bună” în ziua de 5 mai, când Tribunalul Neamț s-a pronunțat în procesul deschis de Locato, prin Euroinsolv SPRL. Instanța a admis, în parte, acțiunea și a decis: „Obligă pârâtul să plătească reclamantei suma de 901.198,63 lei reprezentând c/val subvenție energie termică aferentă perioadei nov. 2012-aprilie 2014. Respinge, ca neîntemeiată, cererea de penalități de întârziere. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”.

Florin Fecic, secretarul municipiului Piatra-Neamț, spune că banii pentru subvenție s-au virat către Locato, numai că n-au ajuns la E-On Gaz, ”fiind folosiți, probabil, în alte scopuri”. Între timp, Locato a intrat în insolvență, iar, de vreme ce sumele cu destinație clară „subvenție energie termică” n-au ajuns unde trebuia, Curtea de Conturi a sancționat Primăria și a obligat-o să rezolve problema.

ppn2Banii sunt de la bugetul de stat și acum nu mai contează că primăria i-a virat către Locato, dacă n-au ajuns la furnizorul de gaz”, a declarat Florin Fecic. „Am trimis deja o adresă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și am solicitat să-i achităm în câteva rate lunare. Culmea este că, la minister, această sumă nu figurează ca prejudiciu, dar, dacă așa a decis Curtea de Conturi și acum instanța a pronunțat o hotărâre judecătorească, nu putem decât să ne supunem”.

Întrebat dacă, între atâtea executări silite, care vin din trecutul apropiat, Primăria Piatra-Neamț mai rămâne cu ceva în vistierie, Florin Fecic a răspuns: „Chiar nu știu, nu mă ocup eu cu vistieria”.

Dragoș Chitic, primarul municipiului, a fost, și el întrebat despre această chestiune, dar a declarat că nu știe despre ce e vorba și se va interesa, în vederea unui răspuns prompt și calificat.

(C.M.)

3 comments

 • STROI ION

  mai 7, 2016 at 8:30 pm

  Daca mai raman mult timp in primarie, vor fi nevoiti sa vanda si sediul, ca sa scape de datorii.

  Răspuns

 • Mădălin

  mai 7, 2016 at 10:24 pm

  Domnul Chitic.. Hmm, e frumos așa?

  Răspuns

 • florin

  mai 8, 2016 at 5:35 am

  Sa vanda sediul cu tot cu ocupanti!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *