ACTUALIZARE Spitalul Județean Neamț, pe lista unităților cu probleme la dezinfectanți!

sju upu nouaACTUALIZARE: Ministerul Sănătății (MS) a revenit, câteva ore mai târziu, cu un nou comunicat de presă referitor la scandalul substanțelor dezinfectante.

Și în acesta este menționat județul Neamț putându-se deduce că unități sanitare de aici se confruntă cu “neconformități”, chiar dacă dezinfectanții utilizați provin din alte surse decât HexiPharma.

Comunicatul: Ministerul Sănătății, pe baza analizei situației existente, a elaborat un plan de măsuri și a decis ca primă etapă, în acest sens, extinderea în regim de urgență a prelevării testelor de sanitație privind utilizarea tuturor biocidelor folosite în cadrul unităților sanitare cu paturi. Acțiunea se va derula prin controale încrucișate în unitățile sanitare în care au fost depistate neconformități cu prilejul acțiunilor de control anterioare. Până în acest moment au fost prelevate 133 de teste de sanitație din alte produse biocide utilizate de unitățile sanitare din 6 județe (Dolj, Gorj, Ialomița, Ilfov, Neamț, Vrancea), dintre care 8 au fost neconforme. Rezultatele complete vor fi făcute publice și transmise tuturor factorilor de  decizie împreună cu propunerile de măsuri care se impun. Măsurile sunt parte a Planului Național de Control al Infecțiilor Nosocomiale demarat de Ministerul Sănătății care își propune totodată o serie măsuri legislative în materie, un plan adecvat de investiții și instruirea personalului implicat în activitatea de prevenire, supraveghere, diagnostic si control al infectiilor nosocomiale”.

Ca și în cazul precedent, MS nu face publice rezultate concrete, fiind probabil necesare noi proteste ale cetățenilor, în zilele următoare, pentru ca acest lucru să se întâmple. (M.C.)


ȘTIRE INIȚIALĂ: Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț apare pe lista unităților sanitare “în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziției ministrului Sănătății, prin intermediul Direcțiilor de Sănătate Publică din țară”, anunță Ministerul Sănătății (MS) pe site-ul propriu.

Cu aprobarea Parchetului General (întrucât se derulează o anchetă), dar, probabil, și la presiunea cetățenilor (fiind anunțate proteste în întreaga țară), MS a făcut publică lista acestor unități sanitare pe site-ul propriu.

“Totodată, precizăm faptul că, pentru siguranța pacienților, în unitățile sanitare în care s-au înregistrat neconformități, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienților, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză. De asemenea, Ministerul Sănătății informează faptul că acțiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unitățile sanitare cu firma HexiPharma”, se precizează în același comunicat.

În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, pe lista neagră a Ministerului Sănătății sunt 10 spitale: două din județul Bacău (Spitalul Județean de Urgență Bacău și Spitalul Municipal de Urgență Moinești), două din județul Iași (Spitalul de Obstetrică-Ginecologie “Cuza Vodă” Iași și Spitalul clinic de psihiatrie “Socola” Iași), unul din județul Neamț (Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț) și 5 (!!!!) din județul Suceava (Spitalul de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret, Spitalul Municipal Rădăuți, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul Municipal Fălticeni). (M. CONSTANTINESCU)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.