Mugur Cozmanciuc: “În Sănătate, avem nevoie de soluții concrete și asumate de toate partidele”

mugur cozmanciuc nouaPreședintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, a afirmat că, în contextul în care starea sănătății la nivel județean este deosebit de gravă, este absolut necesar ca factorii decizionali și politici, în frunte cu PNL, să lase deoparte orgoliile politice, să se așeze cu toții la aceeași masă și să își asume un set de decizii în domeniul sănătății la nivelul întregului județ. Acestea ar urma să fie aplicate și susținute de toate partidele politice, indiferent de rezultatul alegerilor locale de pe 5 iunie.

“Sănătatea este în stare de comă la nivel național și, din păcate, lucrurile nu pare că stau diferit la nivelul județelui Neamț. Starea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț este deosebit de gravă și nici celelalte spitale din județ nu sunt într-o situație mai fericită.  Potrivit unui comunicat al prefecturii Neamț, dat recent publicității, doar în primul trimestru din 2016, 46 de nemțeni au luat infecții nosocomiale din spitalele unde au fost internați. Cu alte cuvinte, au venit pentru a fi tratați de o boală, dar au mai obținut încă una. Cred că este responsabilitatea autorităților, în același timp, să ne comunice câți nemțeni au luat aceste infecții și la nivelul anului 2015, cum au procedat autoritățile locale în acest caz și dacă a fost informat și ministerul Sănătății?”, este mesajul transmis de Mugur Cozmanciuc.

Președintele PNL Neamț a amintit și faptul că la nivelul Spitalului Județean de Urgență sunt secții care funcționează cu un singur specialist, iar când acesta este plecat în concediu secția se închide.

“Dincolo de acest aspect, infecțiile nosocomiale din spitale nu sunt singura problemă a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. De o săptămână este închisă secția de neurochirurgie, pentru că singurul medic chirurg al spitalului este în concediu! Situația este la fel de gravă și la secțiile de hematologie și chirurgie plastică. Medicii specialiști pe aceste domenii se pare că refuză să lucreze la Spitalul Județean de Urgență Neamț și aceasta este o situație care trebuie remediată rapid. Mai mult, spitalul este foarte vechi și are nevoie de o modernizare și reabilitare urgentă. În multe state occidentale, după 30, maxim 40 de ani, autoritățile construiesc spitale noi, tocmai din cauza bacteriilor. Județul Neamț trebuie să aibă minim un spital la standarde occidentale și trebuie să ne asigurăm că nemțenii se simt în siguranță atunci când merg să își rezolve problemele de sănătate, că sunt tratați corespunzător și că nu ies din spital cu o altă boală pe care o obțin tocmai în locul în care ar trebui tratați!”, a mai precizat președintele PNL Neamț.

Mugur Cozmanciuc a subliniat temele care au nevoie urgentă de un răspuns la nivelul județului Neamț:

“Acestea sunt problemele majore identificate la nivelul spitalelor din județul Neamț. Este treaba noastră, a tuturor factorilor decizionali, să venim cu soluții concrete și să remediem cât se poate de repede situația. Propunerea mea este următoarea: aș dori să lăsăm deoparte orgoliile politice și să ne așezăm cu toții la aceeași masă și să ne asumăm un set de decizii în domeniul sănătății la nivelul Județului Neamț. Cred că e nevoie să discutăm și să propunem soluții concrete pentru reabilitarea și continuarea modernizării spitalului Județean din Neamț. Și de ce nu poate e timpul să discutăm și despre construcția unui nou spital. Totodată, mă întreb cum îi putem convinge pe medicii nemțeni să lucreze la spitalele din Neamț astfel încât secțiile să nu rămână cu un singur om? Cum ne asigurăm că nemțenii ies din spitalele din județ sănătoși, nu cu alte bacterii? Indiferent care vor fi propunerile asumate, cred că este vital să ne angajăm printr-un pact asumat la nivel județean că oricine va deține majoritatea în Consiliul Județean după alegerile de pe 5 iunie, aceste propuneri vor fi puse în aplicare și că vor fi sprijinite la nivel politic. Este momentul să renunțăm la ambiții politice și să venim cu soluții concrete!”, a mai punctat președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *