PNL promite ”o campanie electorală corectă și civilizată, bazată pe proiecte concrete”

Primarul Dragoș Chitic împreună cu senatorul Eugen Țapu-Nazare au prezentat poziția Partidul Național Liberal față de campania electorală. Oficial, astăzi a început campania electorală și îmi doresc o campanie civilizată, corectă și curată, dominată de spirit de fair-play, în care candidații să vină în fața electoratului cu proiecte, cu viziune asupra dezvoltării orașului, astfel încât pietrenii să aleagă între direcții de dezvoltare și nu între cine strigă mai tare. Aici, vreau să fac referire și la cele două pagini de facebook false, făcute în numele meu, dar și la domeniul de internet care îmi poartă numele , achiziționat de un ONG care își desfășoară activitatea în Piatra Neamț.  Asta denotă felul de campanie pe care îl pregătesc competitorii, dar pe care îi anunț că m-am adresat organelor abilitate pentru a remedia situația. Asta cu atât mai mult cu cât pietrenii sunt oameni echilibrați și raționali, care nu apreciază spectacolul ieftin, ci lucrurile care contează într-adevăr pentru comunitate. Experiența ultimilor ani mi-a demonstrat că, în administrație, niciun proiect nu se realizează de la sine, dar că nimic nu este imposibil dacă există o strategie, dacă există o gândire, dacă există respect pentru banul public și pentru nevoile oamenilor”, a declarat Dragoș Chitic, candidatul PNL la Primăria Piatra Neamț, adăugând că ”PNL Neamț a înțeles mesajul societății civile, a înțeles că este nevoie de o reformare a clasei politice, de seriozitate și de responsabilittate în actul de guvernare locală, așa că venim în fața pietrenilor cu echipa pe care v-am prezentat-o săptămâna trecută, formată din oameni competenți, mulți dintre ei aflați pentru prima oară în fața electoratului, oameni care, deși nu au mai făcut politică până acum, au performat fiecare în domeniul lui de activitate și care au înțeles că este nevoie să se implice. PNL este singurul partid care și-a asumat criterii de intergitate la desemnarea listei de candidați pentru consiliul local. Avem o echipă formată din oameni asupra cărora nu planează suspiciuni de corupție sau de colaborare cu fosta securitate, oameni competenți și serioși, care vin să facă treabă pentru oraș. Iar cea mai bună dovadă că acești consilieri se vor implica este că fiecare va reprezenta în consiliul local un cartier, că va ține legătura cu locuitorii din acel cartier, că le va cunoaște problemele și va încerca să promoveze hotărâri de consiliu local care să remedieze acele probleme. Cu această echipă, PNL menține în politică valori ca respectul, seriozitatea și normalitatea. Poate pare mult, dar noi chiar ne dorim să ducem mai departe spiritul liberal al lui Nicu Albu, un vizionar care a lăsat în urmă lucruri pe care le admirăm și la care ne raportăm și astăzi”.

pnl site 1Coordonatorul campaniei electorale PNL pe județul Neamț, senatorul Eugen Țapu-Nazare, a susținut ideea unei competiții electorale decente care să aibă ca scop final o administrație competentă axată pe dezvoltarea integrată a comunităților: ”Așa cum spunea și colegul meu, domnul primar Chitic, intrăm în campania electorală, o campanie pe care PNL și-o dorește o competiție onestă, o confruntare de idei, de proiecte. Am lansat, încă de acum mai bine de o lună, programul ”Neamț 2020”, un program conceput în funcție de nevoi și de resurse, în concordanță cu programele europene, cu tendințele de dezvoltare regională. Am să accentuez ce a spus colegul meu și anume  că am înțeles cerințele societății civile, că venim cu foarte mulți oameni noi, și vreau să vă spun că la alegerea echipei am ținut cont de criteriile de integritate pe care PNL și le-a asumat la sfârșitul anului trecut”.

Senatorul Eugen Țapu-Nazare a punctat și argumentat cine este vinovatul de starea de sărăcie în care se află județul Neamț: ”În această confruntare, singurul nostru adversar este PSD, principalul vinovat de starea în care se află Neamțul. PSD Neamț, prin vocea liderilor săi, a spus întotdeauna că nu există suficiente fonduri pentru dezvoltare. Realitatea este cu totul alta: județul Neamț nu este un județ sărac. Problema este că guvernarea PSD a dus acest județ la sărăcie. De ce? Pentru că PSD a gestionat ineficient resursele publice. Pentru că a alocat fonduri după culoarea politică. Pentru că nu a avut și nu are o strategie pe termen mediu și lung de dezvoltare. Pentru că a fost mai interesat de interesele de grup decât de interesul public. PSD nu poate să vină astăzi și să se prefacă că nu este vinovat de nimic. A condus Neamțul, l-a sărăcit, iar ei s-au îmbogățit. De aceea, o spun răspicat: în Neamț, PSD egal sărăcie, PSD egal corupție. Și spun asta și uitându-mă de cine este condus PSD-ul acum: tandemul Dragnea-Ponta, tandemul condamnat-inculpat. Acest partid nu a înțeles nimic din protestele societății civile și continuă să guverneze în același dispreț față de oameni, iar exemplul cu ApaServ este elocvent. Cred că nu trebuie să vă reaminntesc neapărat despre chermezele organizate de PSD în timp ce 100.000 de pietreni nu aveau apă. Acesta este doar un exemplu. Un alt exemplu este promovarea unor proiecte fantasmagorice, aiuritoare, proiecte care niciodată nu vor avea finalitate: cartele, cartoline, cartonașe etc. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, de siguranța zilei de mâine, de infrastructură, de locuri de parcare, de taxe și impozite mici, de curățenie nu de cartonașe. Această stare de lucruri trebuie să înceteze, iar programul ”Neamț 2020” are soluții la  aceste probleme, iar când spun soluții mă refer inclusiv la surse de finanțare și la termene clare de implementare a proiectelor pe care PNL le propune”, a încheiat senatorul Eugen Țapu-Nazare.

În ceea ce privește campania electorală, cei doi au subliniat nevoia unei competiții pe proiecte  și  s-au declarat împotriva atacurilor josnice și fără acoperire: ”Chiar sper ca bunul simt și respectarea legii să fie cele care să caracterizeze campania electorală din Piatra Neamț. Chiar sper să avem parte de o campanie decentă, responsabilă și matură. Să sperăm într-o campanie a luptei de idei, pe care să nu o transformăm într-o comedie de arte!”, a afirmat Dragoș Chitic, candidatul PNL la Primăria Piatra Neamț, în vreme ce Eugen Țapu a declarat că ”PNL își dorește în perioada următoare o confruntare pe bază de idei, de proiecte, și nu o campanie de genul celor promovate în ultimii ani de PSD cu pomeni electorale, cu manipularea electoratului, cu atacuri sub centură. Vă asigur că PNL Neamț nu va abdica de la aceste principii”.

(ZCH News)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *