”Bijuterie” de 182.000 de euro la Publiserv

Un vibro-repartizator de ultimă generație a ajuns zilele acestea în parcul auto al societății Publiserv și s-a apucat deja de treabă pe străzile din Piatra Neamț. Utilajul este fabricat chiar anul acesta, de cei de la VÖGELE, sub stindardul WIRTGEN GROUP. Ceea ce surprinde la noua achiziție a Publiserv nu este nici anul fabricației (deși, având în vedere că în parcul auto al societății sunt și utilaje din 1954!), nici prețul (182.000 de euro, fără TVA, leasing pe 5 ani), ci ”abilitățile” utilajului, care este întru totul computerizat, ușor de mânuit, mult mai versatil decât toate modelele anterioare ale producătorului și exact ce pare să fie nevoie pentru străzile din Piatra Neamț. ”Eficient și eco-prietenos”, este descrierea firmei producătoare, ”ușor de întreținut, de mare precizie și calitate la asfaltări și cu consum mic”, este descrierea celor de la Publiserv, care s-au și apucat de lucru cu el, pe str. G-ral Dăscălescu, aproape de ieșirea din oraș, unde etapa de decopertare-frezare fusese deja executată.

Este un utilaj foarte performant, totul este computerizat. Reglează automat cantitatea de asfalt, pe care o calculează în funcție de teren, după ce scanează și înregistrează toate datele de pe teren, de la asperitățile existente până la gradul pantei, dacă există. Tot automat se reglează panta, densitatea asfaltului, absolut tot ce este nevoie. De asemenea, are un grad ridicat de precompactare a asfaltului, undeva în jurul a 40%, ceea ce este, de departe, mult peste ce aveam până acum. Este ultimul model de acest tip de utilaje, totul este controlat prin computer și, marele avantaj, are 7 metri deschidere a grindei, ceea ce înseamnă că poate asfalta o stradă dintr-un singur drum sau un singur sens, în cazul drumurilor cu două benzi pe sens. Viteza de lucru este, de asemenea, ridicată, mult peste ce pot face celelalte utilaje ale noastre”, a declarat ing. Florin Irimescu, de la Publiserv.

SUPER 1600-3i, bijuteria ajunsă în zestrea societății Publiserv, va încheia săptămâna aceasta misiunea pe G-ral Dăscălescu, urmând să intre pe celelalte străzi aflate pe agenda de lucru a municipalității în această perioadă, respectiv Moldovei, Munteniei, Alianței, Mureșului, Erou Rusu, Dimitrie Bolintineanu și Ioan Slavici.

publiserv (1)
publiserv (2)
publiserv (4)
vogele (1)
vogele (2)
vogele (3)

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *