ROMÂNIA – BELARUS, la Piatra Neamț: Interviu cu antrenorul TOMAS RYDE

tomas rydeTomas, vii la Piatra Neamț pentru meciul împotriva echipei din Belarus. Cum privești acest meci? Ce obiectiv ți-ai stabilit?

Obiectivul depinde de rezultatul din partida anterioară împotriva Lituaniei. Acesta poate să fie calificarea, sau dezvoltarea echipei și a strategiei de joc.

Care este obiectivul personal pentru următoarele 12 luni alături de Echipa Națională de Senioare a României? Cum va arăta succesul la sfârșitul acestei perioade?

 Obiectivul meu e să conduc echipa pentru a ne îndeplini misiunea și viziunea – ca România să fie mândră de echipa de handbal feminină, iar noi, folosindu-ne valorile, să ne îndeplinim obiectivele.

Care este sfatul pe care l-ai da unei fete sau unui băiat în vârstă de 14 ani care joacă handbal și visează să ajungă jucători foarte buni dar, cine știe, să conducă într-o bună zi o companie?

Să se antreneze cât mai mult, să practice cât mai multe sporturi, să se alăture unor antrenori care îi inspiră, îi informează și le generează satisfacție. Să fie elevi buni, să caute informații oriunde în lume pentru că, în momentul de față, obținerea lor este mai ușoară ca oricând. Să asculte de părinți și să nu repete greșelile lor.

xhandbal_feminin_romania_belarus_1463298500.jpg.pagespeed.ic.N38RHbEF86Ce ai recomanda unui prieten din Suedia care ar accepta un job în România, nu neapărat în sport?

Și eu sunt pe cale să aflu, o să-ți răspund după 6 luni dar, bineînțeles, trebuie să te familiarizezi cu diferențele culturale și trebuie să-ți stabilești misiunea.

Știu că unul dintre copiii tăi joacă hochei. De ce nu handbal? Crezi că poate deveni într-o bună zi antrenor de handbal? 

Fiul meu cel mare joacă baschet, cel mijlociu joacă hochei, iar fetița a jucat handbal. Băieții sunt foarte talentați și cunosc multe informații despre antrenorat, dar sunt sătui de handbal, așa că vor practica sporturile pe care și le-au ales. E o glumă. Dar suntem o familie în care ne susținem unii pe ceilalți. (Sursa: Federația Română de Handbal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.