Boicotul partidelor – Consilii locale la doi pași de dizolvare

pietricica turism

boicotConsiliile locale din Roznov, Bahna și Români nu s-au putut constitui pe 22 iunie din cauza consilierilor din opoziție, care nu s-au prezentat la ședința de validare. Potrivit legii, constituirea unui consiliu are nevoie de prezența a două treimi din numărul consilierilor aleși, altfel Prefectura se vede nevoită să reprogrameze ședința.

La Roznov, unde primarul PSD Ionel Ciubotaru nu a fost validat încă de Judecătorie, nici consiliul nu a putut fi validat, pentru că, la ședința de ieri, 22 iunie, nu s-au prezentat consilierii PNL.

Tot ieri ar fi trebuit să aibă loc constituirea Consiliului Local Bahna, unde primarul Emil Prisecaru este liberal. „De la ședința de constituire au lipsit toți cei șase consilieri PSD, motiv pentru care nu s-a întrunit majoritatea cerută de lege”, a declarat Sofica Căprioara, secretarul comunei Bahna.

Manole Ciobanu este primarul PSD ales în comuna Români, dar n-are consiliu. „Au absentat un consilier PSD, care nu vrea să fie validat, cel de la PRU și cei patru de la PNL”, a precizat secretarul comunei, Gheorghe Andrei.

Ședințele de constituire a celor trei consilii locale au fost reprogramate pentru 27 iunie. Dacă nici atunci nu se va întruni majoritatea necesară, se va mai convoca o ședință, unde vor fi chemați supleanții de pe liste. Dacă nici la a treia strigare, nu vine majoritatea, consiliul local se consideră dizolvat de drept și urmează… alegeri.

 

Andreea AMARIEI

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.