Sezonul înțelegerilor și trădărilor: Episodul Rediu

vasile motfolea
Un primar înțelegător trădat de consilieri

La Rediu, unde PSD a obținut majoritatea în consiliul local, plus primarul de rigoare (Vasile Motfolea), se reinventează democrația. Una a votat satul și alta vor aleșii să fie în fruntea primăriei. Prin urmare, în ședința de constituire a CL s-au produs niște răsturnări de situație, pe bază de înțelegeri, probabil profitabile. La respectiva întrunire, în momentul alegerii viceprimarului, 3 dintre consilieri PSD au votat cu candidatul propus de PNL, iar Vasile Braiș a obținut demnitatea de viceprimar, obligatoriu prin trădare de partid.

Din acest moment, au început să circule zvonurile în toate direcțiile (politice). Se vorbește despre plângeri penale, despre sume mari de bani care s-ar fi plimbat dintr-un buzunar în altul, despre propunerea de excludere din partid a „trădătorilor”. Despre cum cei trei ar fi votat cu voie de la șeful lor, că altfel nu se poate explica de ce și-ar fi depus candidatura un penelist, în condițiile în care PSD-ul avea două treimi din voturi.

Paradoxal, singurul calm în toată agitația, care a devenit subiect de discuție în toată zona, este tocmai primarul proaspăt reales. Vasile Morfolea ne-a declarat că nu știe cine sunt cei 3 consilieri, că nici vorbă de plângere penală, că ar trebui să aibă dovezi. De aceea, continuăm noi, cum să-i dai afară pe cei trei ”trădători”, dacă nu știi cine sunt?

Surse din conducerea județeană a PSD ne-au declarat că lucrurile nu vor rămâne așa și că vor căuta vinovații, iar săptămâna viitoare vor discuta cu primarul, pentru a se organiza o nouă ședință în care să fie schimbat liberalul Braiș. Mai rămâne să vrea și pesediștii din Rediu, care poate tânjesc încă după USL.

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.