Casa de Sănătate și Inspectoratul Școlar își împart intimitățile (FOTO)

Vecinătatea lovește la nivel instituțional în județul Neamț, în zona străzii Lt. Drăghiescu, unde Casa județeană de Asigurări de Sănătate și Inspectoratul Școlar Județean împart aceeași clădire, chiar dacă fiecare are intrare separată.

Supărarea a pornit dinspre Inspectoratul Școlar, cei de aici declarându-se deranjați că, alături, la CJAS, toaleta pentru ”public” este mai mereu închisă, ceea ce îi face pe oameni să intre la vecini. Aparent, sunt destul de mulți ”clienți” ai Casei de Sănătate care se duc la Inspectorat doar pentru a-și rezolva nevoile primare: „Nu o singură dată s-a întâmplat să vină câte cineva și să ne spună că la CJAS nu pot intra la toaletă, că nu le dau voie cei de acolo”.

Verificarea ”în teren” a dovedit că situația este reală, cel puțin la fel de reală pe cât e supărarea celor de la ISJ Neamț.

Toaleta de la CJAS n-are cum să fie ușor găsită, pentru că e „mascată” de un abțibild, pe care nu scrie decât ”Interzis fumatul”. Asta în condițiile în care, întâmplător sau nu, înăuntru se odihnește o scrumieră king size.

Tentativa de a pătrunde, totuși, în spațiul de după ușa mascată este întâmpinată de o recomandare călduroasă – să așteptăm, pentru că nu e decât un singur vas WC. Asta deja face sens și ar putea fi unul din motivele pentru care toaleta este închisă. Cu siguranță este unul din motivele pentru care oamenii sunt nemulțumiți.

Se prea poate ca angajații Casei să nu fie dispuși să împartă cu publicul spațiul mic, necesar intimității, și-atunci, pe bază de cheie, își securizează teritoriul. Dacă asta nu le e pe plac vecinilor de la Inspectoratul Școlar, în definitiv, n-au decât să procedeze și ei la fel.

La fel de posibil este ca accesul la spațiul în cauză să se facă pe principiul comercial ”ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienții”. Inclusiv la baie, de ce nu? Așa s-ar explica, bunăoară, lipsa unei toalete minim accesibilă persoanelor cu dizabilități.

Pentru cei care, totuși, vreodată, vor trece cu brio de criteriile de selecție și, la finalul parcursului inițiatic, vor ajunge în El Dorado-ul Casei de Sănătate Neamț, există și o veste bună: să știți că au săpun și hârtie igienică!

Sigur, momentan au și un soi de depozit improvizat acolo, pentru tomberoane, acte, calculatoare, șuruburi și șurubele, dar, în mod cert, este doar cu titlu temporar. (M.T.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.