Nevalidarea CJ Neamț amână concursul pentru șefia spitalului

pietricica turism

sjn 02_resizeMinisterul Sănătății a anunțat, într-o conferință de presă din 1 iunie, că blochează orice concurs pentru ocuparea funcției de manager de spital până ce se vor face modificările la procedura de selecție a acestora. La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț, concursul era programat încă de dinainte de anunțul făcut de Minister pe 15 iunie, doar că nu s-a înscris nici un candidat. Până la alegerea unui manager plin, interimatul este asigurat de medicul Alexandru Juncu, dar și acesta a anunțat că nu dorește să mai ocupe funcția și că va rămâne doar până când se va găsi un înlocuitor. Pentru a afla dacă s-a găsit sau nu înlocuitor, am cerut informații direct de la sursă – consilierul județean Dan Vasile Constantin, președintele Consiliului de Administrație de la SJU Neamț.

„Nu ar trebui să existe o imposibilitate, chiar dacă Ministerul dorește, pentru că acest concurs se organizează în baza unui regulament stabilit de autoritatea publică, iar Spitalul Județean este subordonat Consiliului Județean Neamț. Este adevărat că se merge pe regulamentul cadru, care este adaptat, dar eu nu văd nici un impediment pentru organizarea acestui concurs. Domnul doctor Juncu este interimar, iar mandatul dumnealui putea să înceteze în orice moment, fără nici un fel de notificare. În acest moment, suntem pe notificarea domniei sale, de 45 de zile, și abia când vor expira cele 45 de zile, dacă demisia rămâne valabilă, se va numi, cu caracter temporar, o altă persoană, care va asigura interimatul pentru cel mult 6 luni”, a declarat Dan Vasile Constantin.

Cum la primul concurs de ocupare a funcției de manager al SJU Neamț nu s-a prezentat nici un candidat, președintele CA-ului de la spital spune că s-a cerut deja demararea procedurilor pentru reluarea concursului, dar că acest lucru este împiedicat momentan de nevalidarea Consiliului Județean.

„Nu se cere un aviz de la Ministerul Sănătății în momentul în care se încep procedurile pentru organizarea concursului. În mod formal, Consiliul de Administrație a solicitat Consiliului Județean reluarea  procedurilor de organizare a concursului imediat după primul concurs, când nu s-a înscris nici un candidat. Urmează ca, în plenul Consiliului Județean, să se stabilească persoana care va reprezenta Consiliul la următorul concurs, dar acest lucru va fi posibil abia atunci când vom avea consiliu validat”, a adăugat Dan Vasile Constantin. (Andreea AMARIEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.