Găinărie la farmacie, cu gratuități date pe bani! Interesează pe cineva?

pietricica turism

20160627_133858Pe strada Petru Rareș, în apropierea Liceului Tehnologic ”Spiru Haret” din Piatra Neamț, la o farmacie se vând pachete de șervețele nazale gratuite. Nu au nici cod de bare, iar pe ele scrie, destul de citeț, ”DISTRIBUIT GRATUIT. NU ESTE DESTINAT VÂNZĂRII”. Nu-i nimic. Dacă indolenții de clienți nu se uită, e și mai bine.

Ei bine, unii din ei se mai uită. Inclusiv noi. Luni, 27 iunie, după o astfel de ”achiziție”, am primit și bon pentru șervețelele gratuite. Ce cod o fi fost folosit pentru încasare nu avem nici mai vagă idee, mai ales că produsul nu are niciun cod de bare. Cum au intrat în gestiune?

20160627_141535Simplu: este vorba despre o promoție – cine cumpăra picături Bixtonim primea, automat, un pachet de șervețele, așa cum se întâmplă, probabil, și la alte farmacii prinse în campania de promovare a producătorului.

Cum au ajuns să fie vândute produse cu titlu gratuit și asta într-o farmacie, unde oamenii nu intră deloc cu gândul c-ar putea fi trași pe sfoară? Asistentele s-au arătat nedumerite. Ba, o doamnă, farmacistă sau patroana, ne-a rugat să-i dăm produsele înapoi pentru că-i facem un rău. Noi?!

Dar oare producătorul ce va zice când va afla că promoția lui se vinde la 55 de bani pachețelul?

Sigur, nu se face gaură în buzunar doar cu 55 de bani. Dar nu se cumpără doar un singur pachet de batiste de hârtie, de regulă – mai ales în guturaiuri clasice – se iau cel puțin cinci-șase. De fiecare client. În plus, clienții fideli farmaciilor nu sunt cei care se întind pe la terase și lasă bacșișuri consistente, ci, de regulă, pensionari obișnuiți să-și drămuiască fiecare bănuț, ori bolnavi care, la fel, nu-și permit să arunce cu bani în dreapta și-n stânga. Și-atunci, întrebăm: dacă onor farmacia cu pricina s-a legat de niște șervețele, ce-o fi făcut în cazul altor promoții? Că, slavă Domnului, sunt pline farmaciile de ele! Dar cu prețul la medicamente? Că, slavă Domnului, și dintr-astea sunt; și prețuri, și medicamente.

Dana OSTAHIE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.