Județul Neamț – COD ROȘU DE INUNDAȚII pe Bistrița și Trotuș

pietricica turism

Harta avertizare hidro nr. 38 din 02.06.2016Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, pentru județul Neamț, COD ROȘU, de pericol de inundații, pentru sectoare ale râurilor Bistrița și Trotuș, COD PORTOCALIU pentru sectoare ale râurilor Moldova, Bistrița și Trotuș și COD GALBEN pe anumite sectoare ale râului Siret.

Avertizarea cod roșu este valabilă până pe 3 iunie, la ora 18:00, avertizarea cod portocaliu până pe 4 iunie, la ora 12:00, iar avertizarea cod galben până pe 4 iunie, la ora 18:00.

“Se pot produce creșteri rapide de debite și niveluri cu atingerea și depășirea cu 20-50 cm a COTELOR DE PERICOL”, apreciază INHGA.

Și Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ pentru județul Neamț.

Atenționarea este valabilă de joi, 2 iunie, ora 16:00, până vineri, 3 iunie, ora 18:00.

“În intervalul menționat în județele Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani ploile vor avea caracter torențial și se vor depăși local 50 l/mp și izolat, mai ales în zona de munte, 80-100 l/mp. În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, potrivit avertizării ANM. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.