Noi avertizări pentru Neamț: PORTOCALIU, de inundații și GALBEN, de furtuni!

inhga avertizare iunieInstitutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) ne-a “fericit”, miercuri, 1 iunie, cu o avertizare COD PORTOCALIU, de risc de inundații, pentru sectorul râului Trotuș din județul Neamț.

“În intervalul 02.06.2016 ora 16:00 – 04.06.2016 ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice Trotuș (județele Harghita, Neamț și Bacău), Bârlad superior și afluenții săi din județele Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați, Bahlui – bazin superior – județul Iași, afluenții mici aferenți cursului inferior al Siretului și cursului mijlociu și inferior al Prutului (județele Vrancea, Galați și Vaslui) se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale pe unele sectoare de râu și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE APᾸRARE”, potrivit portalului INHGA.

Tot INHGA a emis și o avertizare COD GALBEN, de risc de inundații, pentru râurile Moldova și Bistrița și un alt sector al râului Trotuș din județul Neamț.

anm galben iunie 2016Și Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou COD GALBEN de furtună pentru județul Neamț. Avertizarea acoperă intervalul 2 iunie, ora 12:00 – 3 iunie, ora 21:00.

Potrivit ANM, “în intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și izolat grindină. Se vor înregistra frecvent cantități de apă de 15-20 l/mp, iar în Moldova și în zona Carpaților Orientali și Meridionali se vor cumula 40-80 l/mp. Ploi în general moderate cantitativ vor fi în noaptea de miercuri spre joi (1/2 iunie) și în prima parte a zilei de joi (2 iunie) în regiunile sud-vestice și în zona montană”. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM, INHGA)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *