PORTOCALIU de furtuni și GALBEN de inundații în Neamț

pietricica turism

anm portocaliu iunie 2016Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, 28 iunie, COD PORTOCALIU de furtuni pentru județul Neamț.

Avertizarea este valabilă în intervalul 28 iunie, ora 14:00 – 28 iunie, ora 23:00.

“În județele Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău, gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantități de apă de peste 60-70 l/mp. Fenomene vizate: instabilitate atmosferică foarte accentuată, cantități de apă însemnate”, potrivit ANM.

O a doua avertizare emisă de ANM prelungește CODUL PORTOCALIU până pe 29 iunie, la ora 11:00.

În județele Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Neamț și Bacău, ploile vor continua să aibă caracter torențial, iar cantitățile de apă vor mai depăși local 60 l/mp”, mai afirmă ANM.

Și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis COD GALBEN, de risc de inundații, pentru județul Neamț. Acesta se referă la intervalul 28 iunie, ora 06:10 – 28 iunie, ora 15:00 și vizează bazinul hidrografic Bârlad – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, județele Iași, Vaslui, Neamț și Bacău.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE”, afirmă specialiștii INHGA.(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.