Rahat estival cu apă rece sau despre constituirea Consiliului Local Piatra Neamț

pietricica turism

pastileLa nivelul municipiului Piatra Neamț, avem, în sfârșit, normalitatea la care speram cu toții. Măștile s-au dat jos și putem să-i vedem pe aleșii noștri în toată splendoarea hidoșeniei lor. În frunte cu onorabilul și distinsul primar – da, de acum este primar – Dragoș Chitic.  Au trecut aproape 3 săptămâni de la alegeri și nu s-a reușit constituirea Consiliului Local.

A fost vreo calamitate în zonă, o situație de forță majoră care să împiedice acest lucru? Nici vorbă, toată lumea este bine mersi!

Primăria s-a transformat în agenție de impresariat artistic (întrebare cârcotașă: da’ comisioanele, cine a luat comisioanele?), s-a benchetuit, s-a râs, s-au băut cafele la cafenea, pe bulevard, în văzul lumii, că e de bonton, de pe vremea lui Caragiale, mă-nțelegi monșer.

Calamități sunt chiar cei care trebuiau să participe la validare și care nu s-au prezentat, pentru că NU AU REUȘIT SĂ IA VOTURI CÂT SĂ LE ASIGURE PUTEREA ABSOLUTĂ! De aceea, caută trădători, caută să negocieze și-i doare-n fund (cur, după dicționar și după dl. Graur) de oraș, de cetățeni, de orice altceva decât de puterea lor, de funcțiilor, de avantajele lor, că doar de-asta au participat la alegeri. Dacă trădătorii nu apar, înseamnă că sunt trădători răi și trebuie atâțată toată ura populației asupra lor. Nu mai vorbim aici despre politică, despre interesul cetățeanului. Vorbim doar despre interese personale și de grup. Și mimăm dialogul, iar în paralel sunăm, de dimineața până seara, promitem, transmitem mesaje și nu ne prezentăm acolo unde ne-a ales populația. Că ne temem că nu ne putem face de cap.

Jalnică este declarația primarului Chitic, că el trebuie să discute cu partenerii. Păi, Consiliul Local nu este cel mai bun loc pentru discuții? Nu acolo trebuie să discuți viitorul orașului, să-ți susții proiectele? Sau nu o poți face decât dacă ai un număr de mâini ridicate automat, de la tine din partid?

La fel de jalnică este și poziția PSD-ului. A intrat în jocul celor de la PNL, în loc să ia inițiativa strângerii de semnături pentru un referendum pentru demiterea unui primar care refuză să-și ocupe funcția. Pentru că asta e ceea ce se întâmplă: Chitic a câștigat, dar nu vine la ședința de constituire, deci refuză să-și ia în primire postul, preferând să conducă primăria ca interimar!

Valentin Bălănescu

sursa foto: Libertatea via cristi-tanase.blogspot.com.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.