Start la Zilele Municipiului Piatra Neamț

pietricica turism

Curtea Domnească a Pietrei a devenit punctul central al distracției începând de astăzi, joi, 23 iunie, odată cu startul oficial al Zilelor Orașului, ediție care, anul acesta, se desfășoară sub sloganul ”PiatraFest”. În fața publicului de toate vârstele, adunat după-amiază, la ora 17, autoritățile municipiului, ale județului, dar și de peste hotare, din orașele înfrățite, au anunțat începutul celor patru zile de sărbătoare și au premiat elevii olimpici de la școlile pietrene.

Vă mulțumesc că sunteți prezenți la Piatra Neamț. Noi, pe 24 iunie, sărbătorim Zilele Orașului, dar este și o sărbătoare importantă, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, care este considerat și ocrotitorul orașului Piatra Neamț. Sunt sigur că ați simțit căldura cu care v-am primit în orașul nostru – e cod galben de caniculă la noi -, dar sperăm ca, pe tot parcursul celor patru zile, să avem parte de vreme frumoasă. Orașul Piatra Neamț e încărcat de istorie și, din acest motiv, conducerea administrativă și-a propus să dezvolte un segment important din promovarea turismului, iar un element în acest scop e organizarea de evenimente. Zilele Orașului sunt un prilej de a ne promova localitatea. Vrem să transmitem că pietrenii îndrăgesc localitățile înfrățite. Sperăm să continuăm buna colaborare și cu alte ocazii. La mulți ani orașului Piatra Neamț!”, a fost cuvântul primarului Dragoș Chitic în deschiderea evenimentului.

Din orașele înfrățite, s-au alăturat delegațiile ucrainiene ale orașului Hliboca și basarabene ale Chișinăului și Orheiului, care au fost, mai întâi, primite în ospeție la Primărie, în sala de ședințe a Consiliului Local, unde s-a făcut schimb de suveniruri între autorități.

Ne exprimăm stima pentru pietreni. Este deosebit de plăcut să fim prezenți la Zilele Orașului. Cele mai sincere urări de bine din Ucraina! Noi am mai fost aici acum zece ani și, în acele câteva ore, cât am putut vizita, putem spune că acum s-a schimbat esențial orașul. Ne bucurăm de succesul domnului primar Chitic și vă dorim ca, în continuare, orașul dumneavoastră să se dezvolte”, a declarat Grigore Vanzureac, în numele oaspeților din Hliboca.

Vă mulțumesc pentru invitație și vă dorim ca orașul dumneavoastră să se dezvolte frumos și bine, iar faima lui să meargă peste hotare. Iar primarului Chitic îi doresc să înfrunte victorios totul”, a spus și Ion Șerban, din partea fraților de la Orhei.

(D.O.)

sursa foto: Primăria Piatra Neamț

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.