Apel de la un liberal către Arsene: Aduceți anestezist la Târgu Neamț!

tg laparoscopie 01Dr. Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor Neamț, a făcut un apel către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, pentru a se implica direct în aducerea unui anestezist la Spitalul Târgu Neamț, care deservește 100.000 de locuitori. Unitatea se bazează acum pe un anestezist care vine o dată la două zile. Cererea apare în contextul realizării primei intervenții chirurgicale laparoscopice la Târgu Neamț.

„Operațiile laparoscopice nu se pot efectua fără un anestezist. Deocamdată, avem contract cu un anestezist care vine o dată la două zile. Avem perspective ca, din toamna acestui an, să avem un anestezist permanent. Sunt doar perspective, nu și certitudini”, a spus dr. Neculai Avădanei, șeful Secției de Chirurgie.

„Aș face un apel, mai ales că la Târgu-Neamț aveți mari personalități politice și, din spiritul de patriotism local, ne-ar putea oferi un mare ajutor, în sensul aducerii unui anestezist, care să stea permanent la spital. Mizez foarte mult pe domnul Arsene, cu care am mai colaborat, și care acum este președintele Consiliului Județean. Când am făcut Zilele Medicale Nemțene îmi amintesc cu plăcere de ajutorul pe care ni l-a oferit. Făceam prin rotație aceste zile medicale și dădeam fiecărui spital din județ ocazia să-și prezinte experiența. Când am avut ca gazdă pe cei de la spitalul din Târgu-Neamț am simțit tratamentul excepțional pe care ni l-au oferit cei de aici, inclusiv domnul Arsene. Așteptăm în continuare ajutorul domniei sale și al celor care sunt alături de dânsul”, a spus dr. Iosif Koszeghi.

Mai trebuie amintit că Spitalul Târgu Neamț se află în administrarea Primăriei locale și nu a CJ Neamț, dar și că medicul Iosif Koszeghi este membru PNL. (C.T. STURZU)

pietricica turism