Colegiul Național ”Petru Rareș” a rămas fără director… din nou

pietricica turism

aloma veissColegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț pare să fi intrat, de o bună bucată de timp, sub zodia… nimănui, judecând după ce se întâmplă în ultima perioadă la vârful instituției. Luminița Vîrlan, viceprimar de Piatra Neamț, e mândră de absolvenții colegiului, pentru rezultatele obținute la bacalaureat, dar a lăsat funcția de director, dând-o pentru o carieră administrativ-politică. De la sfârșitul lunii mai, s-a găsit un înlocuitor, în persoana profesoarei Aloma Veiss, care a acceptat ”termenii și condițiile” pentru a conduce colegiul, însă, după aproximativ o lună, s-a rupt lanțul de iubire. Aloma Veiss, așa cum ne-a declarat, și-a depus demisia: ”Mi-am depus demisia la 1 iulie. Din motive personale”, a declarat aceasta, sec.

De la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, am aflat că demisia doamnei Veiss a fost înregistrată și că există un termen legal până când trebuie găsit un înlocuitor pentru funcția rămasă, din nou, vacantă. ”Am luat act de decizia doamnei director. Deocamdată, nu ne-am gândit la un înlocuitor. Urmează ca, în termen de 45 de zile de la depunerea cererii de demisie, așa cum cere legea, să găsim o persoană care să ocupe funcția de director la «Rareș»”, a spus inspectorul general Viorel Stan.

Pare că reputatul colegiu pietrean se raliază ”primenirii” care a lovit și administrația publică locală după alegerile din iunie. Pare, pentru că, după cum susțin sursele noastre, sunt și alți directori cu demisiile în așteptare, din motive probabil tot personale. În definitiv, dacă toamna se numără bobocii, de ce nu s-ar (re)număra și directorii de școli?

(V.B.; M.T.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.