Fabrica de cuie de la Vânători-25 de ani de activitate

20160723_110652

O unitate economică emblematică pentru zona Târgu Neamț SC CUIUL SRL a împlinit 25 de ani de activitate. Administratorul Mihai Cojocaru, cunoscut și pentru implicarea sa în viața socială a zonei, a marcat acest eveniment printr-o serie de manifestări. Alături de el au fost primarul Daniel Harpa, Mihai Apopii, președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț, oameni de afaceri din zonă, prieteni și angajați ai fabricii.

20160723_105915

„Astăzi, se împlinesc 25 de ani de când fabrica CUIUL funcționează. Astăzi, am împlinit un sfert de veac de activitate. La început am lucrat cu 2-3 muncitori, iar acum lucrăm cu 64 de muncitori. Facem producție, iar luna aceasta am ajuns să facem 1 milion de euro. Pentru mine, această fabrică este ca inima și sufletul meu. De 25 de ani lucrez aici și am pornit de la 0. Nu prea m-am împrumutat de bani, doar acum am fost nevoit să apelez la bancă, producția fiind prea mare și trebuia rulaj. Tot profitul l-am reinvestit. Am luat vreo 30 de mașini de confecționat cuie, am mai luat două linii de făcut plasă sudată tip Buzău și numai o linie face 30 tone de plasă, într-un schimb de 8 ore. Deci, 60 de tone ambele linii. Am mai luat o linie automată de făcut plasă gard și o altă linie de sârmă ghimpată. Mai avem și o linie de ambalare. Avem mașini de transport. Marfa, cel mai mult o ducem spre București, Târgoviște, în partea de sud a țării, acolo se vinde cel mai bine, ducem și câte trei tiruri pe zi, câte 60 de tone. Mă mândresc și cu faptul că la fabrică lucrează și cei doi fii ai mei. Eu am fost întotdeauna un tip optimist, dar problema este că începe să fie din ce în ce mai greu. Scad prețurile. Această scădere este din cauză că piața este mică și concurența e mare. Maximum 400 de tone se pot vinde pe lună. Din cauză că nu se vând, toată lumea lasă la preț ca a-și vânde marfa și tot lăsând am ajuns ca între materia primă și produsul finit diferența de preț să fie foarte mică. Cred că unele firme merg pe pierdere, așa de mult a căzut prețul. Una din cele mai puternice firme de profil, și-a cerut insolvența și a început să vândă ieftin marfa”, ne-a spus Mihai Cojocaru.

„Am răspuns invitației domnului Cojocaru de a participa la acest eveniment. Sunt onorat să fiu alături de dânsul. Este știut faptul că această fabrică funcționează de 25 de ani, timp în care a oferit locuri de muncă și taxe și impozite statului român. Este un exemplu pentru noi toți și îmi doresc ca și în orașul Târgu-Neamț să existe astfel de fabrici. Îl felicit pe domnul Cojocaru pentru toată activitatea, pentru tot ceea ce face și îi doresc mult succes în continuare”, ne-a spus primarul Daniel Harpa.

C.T. STURZU

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.