GALERIE FOTO Câștigătorii primei ediții a Festivalului ”Dăm folk”

pietricica turism

Festivalul național de creație și interpretare ”Dăm folk” – Ediția I și-a desemnat, sâmbătă, 9 iulie, câștigătorii. Nu înainte, însă, de noi reprezentații oferite atât de concurenți, cât de unii interpreți mai cunoscuți prieteni ai scenei, cum ar fi: Walter Ghicolescu, Adi Bezna, Ștefania Iacob. De pe scena Casei de Cultură de la Bicaz nu au lipsit nici primarul de Bicaz, Nicolae Sălăgean și primărița de Tașca, Daniela Ursache, care, la invitația organizatorilor, nu au ezitat să cânte imnul festivalului,alături de participanți. A fost o zi de pe urma căreia cei implicați direct, cât și spectatorii au avut numai de câștigat.

Felicit toți copiii care au fost pe scenă, în primul rând, pentru că au vrut să-și deschidă sufletul către noi și au încercat un lucru nou. Folkul vine să ne învie, să ne facă oameni. Copiii au pus sufletul lor pe strune, în fața microfoanelor și de asta merită tot respectul și toate felicitările. Dacă noi am ierarhizat pe anumite criterii, a fost doar o chestiune de moment. Îi îndemn pe toți să continuie și să fie dedicați acestui gen muzical pentru că este un gen foarte rar. Este o mâncare fină, este o băutură fină. Nu poate oricine să o guste și e atât de rară încât se găsește foarte greu. Nu trebuie să fiți dezamăgiți că vedeți săli mai puțin pline pentru că sufletele celor care vă umplu sălile sunt foarte mari”, a spus folkistul Dan Manciulea.

Câștigători:

Trofeul festivalului și Premiul de popularitateIonuț Stoian

Categoria de vârstă – 9-14 ani:

Premiul I – Anya Alexa Bunduc

Premiul al II-lea  – Delia Porumb

Premiul al III-lea – Daniel Bușoi și David Gojkovic

Categoria de vârstă – 15-18 ani:

Premiul I- Iulia Cristina Lupșa

Premiul al II-lea – Vlad Calimandriuc și Sânziana Ailenei

Premiul al III-lea – Alexandra Mețoiu și Daniel Florian Sfichi

Categoria – Grupuri folk:

Premiul I – ”Vamadi’s

Premiul al II-lea – ”Nova Avis

Premiul al III-lea – ”Vox Mundi

O surpriză pentru cei mai mulți dintre participanți a constituit-o premiile speciale oferite de Federația ”Star Music” România, prin președintele acesteia, Costică Oprea, cel care a spus că va asigura costurile necesare pentru participarea la un următor festival național sau internațional micilor artiști. (Marian TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.