Neamț: Boboc de liceu cu media de admitere 2,25

harta neamt siteMinisterul Educației a publicat marți, 19 iulie, rezultatele primei etape a repartizării la liceele de stat. Surprinzător sau nu, anul acesta a fost suficientă media de admitere 2,25 pentru a obține titlul de ”boboc de liceu”. „Performanța” a fost înregistrată la Colegiul Tehnic ”Danubiana din Roman”, la profilul ”Resurse naturale și protecția mediului”. În urma rezultatelor dezastruoase de la Evaluarea Națională, în Neamț, era de așteptat ca mediile de absolvire să scadă. Astfel, la 11 licee s-a intrat cu media de admitere sub 5. La acest capitol Piatra-Neamț a fost „reprezentat” de Colegiul Tehnic de Transporturi (4,24 – ultima medie de admitere); Roman – Colegiul Tehnic ”Danubiana” (media 2,25); Târgu-Neamț – Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” (ultima medie de admitere 2,51); Bicaz – Liceul ”Carol I” (media 2,86); Roznov – Liceul Tehnologic ”Gh. Ruset Roznovanu (5,37).

De cealaltă parte, cel mai greu s-a intrat la Colegiul Național ”Roman Vodă” din Roman, la specializarea Matematică-Informatică – ultima medie 8,92. La Colegiul Național ”Petru Rareș” ultima medie cu care a fost admis ultimul candidat este 8,77 – la specializarea Matematică-Informatică. La Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț cea mai mică medie cu care au fost admiși viitorii liceeni este 8,54. Surprinzător, tot pe locul al III-lea, într-un clasament general al mediilor de admitere se situează și Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” din Roman unde, la specializarea Matematică-Informatică s-a intrat cu ultima medie 8,54. Din 28 iulie, se va face o a doua repartizare computerizată. (Marian TEODOROF)

2 comments

 • Vasile

  iulie 19, 2016 at 5:31 pm

  Trist. Asta inseamna ca tinerii astia care intra cu 2 la liceu cu profil protectia mediului sunt pepiniera de viitori comisari ai garzii de mediu? Atunci se explica multe

  Răspuns

 • andrei

  iulie 19, 2016 at 9:27 pm

  Precizați si numărul de locuri la fiecare specializare

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *