Spații ocupate inutil în Piața Centrală

pietricica turism

piata chiosc 01Un accident era să nenorocească niște oameni din Piața Centrală săptămâna trecută. Una dintre cauze a fost spațiul limitat în care se desfășoară activitatea comercială, vânzătorii întinzându-și tarabele până în gardul care delimitează șantierul de reconstrucție a pieței.

Ei se îngrămădesc, în timp ce alții huzuresc și se întind mai mult decât le este plapuma chiar în buricul pieței. Două chioșcuri, unul de ziare și un altul în care a funcționat un magazin de pește, sunt cu obloanele trase, în timp ce precupeții vând pe unde apucă. Iar situația nu e de azi, de ieri, ci de câteva luni încoace. Pentru că am vrut să știm dacă se percepe sau nu chirie pe acele spații și dacă se va mai desfășura vreo activitate în ele sau rămân doar pentru a ocupa inutil niște metri pătrați, am cerut explicații de la administratorul special al CMI Urban, Ștefan Vulpe.

piata chiosc 02„Contractul pentru chioșcul de ziare a fost încheiat acum două luni. Între timp, ne-au anunțat că nu vor mai deschide nimic și le-am spus să vină să-l ridice pentru a elibera spațiul. Ei sunt încă în termen, în schimb, în cazul celuilalt chioșc, s-a dat deja somație de demolare, pentru că le-a expirat contractul de o săptămână”, a declarat Ștefan Vulpe.

Așteptăm să vedem și când vor fi eliberate spațiile, mai ales că fostul chioșc de pește a fost transformat, între timp, în adăpost pentru florile celor care vând în piață, chiar dacă somația de demolare există. (Andreea AMARIEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.