TÂRGU-NEAMȚ: Bătălie în doi pentru funcția de city-manager

Doi candidați s-au anunțat pentru funcția de city-manager scoasă la concurs la Târgu Neamț. Este vorba de Geanina Fedeleș, actualul consilier personal al primarului Daniel Harpa, și de Ovidiu Manole, de profesie inginer zootehnist.

tg geanina fedelesGeanina Fedeleș are 37 de ani și a fost o perioadă managerul Asociației „Valea Ozanei. „Consider relevantă perioada în care am fost managerul Asociației de Promovare și Dezvoltare Locală Valea Ozanei (iulie 2013 – august 2014), postură în care m-am ocupat de promovarea turistică a zonei și am participat la inițierea de evenimente cum ar fi festivalul medieval și perioada în care am lucrat ca și consilier al primarului orașului Târgu -Neamț (august 2014 – până în prezent), perioadă care mi-a permis să mă familiarizez cu acest domeniu al administrației publice și cu problemele cu care se confruntă orașul”.

tg ovidiu manoleOvidiu Manole este născut în 1972, fiind absolvent al Universității de Agronomie și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași: „În viziunea mea funcția de city-manager reprezintă gospodarul orașului, cel care știe să se ocupe de toate, la timpul potrivit, pentru a creea un confort cetățenilor. Din punctul meu de vedere, un city-manager trebuie să aibă un ochi mult mai cuprinzător și mai obiectiv din afara sistemului, decât cei din interior. Am lucrat o viață întreagă la companii multinaționale și m-am format într-un anumit sistem. Consider că am un atu în plus față de cei care au lucrat în sistemul de stat ca funcționar public și a căror activitate în România nu prea este apreciată”.

Dosarele de înscriere se depun până pe 2 august. Pe 16 august va avea loc proba scrisă, iar pe 18 august are loc interviul ce constă în prezentarea planului de management.

De menționat că funcția de city-manager a fost ocupată, timp de 4 ani, de către Vasile Apopei, actualul viceprimar al orașului.

Dacă ar fi ca rezultatul concursului să fie introdus la pariuri, el ar fi imediat suspectat de blat, deoarece este clar că Geaninia Fedeleș are prima șansă, fie și numai că a avut biroul mai apoape de primarul Harpa decât dl. Manole.

(Mesagerul de Neamț)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.