Misterul elicopterului roșu la Piatra Neamț și termenele avocatului Negelschi

elicopter SMURDUn elicopter SMURD a fost văzut sâmbătă, 13 august, dând târcoale stadionului din Piatra Neamț, cu tot cu operațiunile de aterizare și, ulterior, decolare. Prezența aparatului de zbor a fost confirmată luni, 15 august, de dispecerul de serviciu al ISU Neamț, care ne-a putut spune doar că a fost nevoie de asigurarea măsurilor PSI pentru aterizarea și decolarea elicopterului SMURD, venit pentru un caz medical.

Poate că am fi aflat mai multe de la ISU, dar dispecerul nu știa decât ce era trecut în caiețelul de observații, iar dl. Andrei Grancea tocmai ce și-a predat funcția de purtător de cuvânt. Desigur, a fost desemnat un nou purtător de relații cu mass-media, însă, fatalitate!, și-a luat câteva zile de concediu. Doar cu evidențele lapidare ale celor de la ISU – că a fost un caz medical -, am întrebat la Spitalul Județean ce și cum și de ce. Purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, dl. dr. Cristinel Sava, după ce s-a ”documentat” câteva minute, ne-a asigurat că nu a fost elicopter SMURD la Piatra Neamț, că n-a fost nevoie. Am făcut cale-ntoarsă la ISU, ca să confirmăm din nou evidența: da, a fost elicopter SMURD, a aterizat pe stadion, caz medical.

Înapoi la spital, dl. Liviu Negelschi, proaspăt manager, are legătura. Zice că nu știe nimic și să întrebăm purtătorul de vorbe și de halat. L-am rugat să se informeze, că purtătorul său de cuvânt nu știe ceea ce trebuie. Dl. Negelschi, amabil, ne-a asigurat că se va interesa, dar… mâine. Că doar azi e Sântămăria… Mai puțin pentru medici, pompieri, polițiști, infractori și… presă, nu neapărat în ordinea asta. Abia acum am înțeles de ce avocații cer întotdeauna termene cât mai lungi…

 

Andreea AMARIEI

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *