Deputatul Drăgușanu, dat afară din ALDE fără respectarea statului

ion asaftei
Un președinte agitat să facă pe placul șefilor
dragusanu 03
Un deputat care a cerut criterii de integritate în ALDE

În ALDE Neamț, s-au ciocnit cupele de șampanie în gruparea Asaftei – Luca – Panaitescu – Misăilă, care a reușit în câteva zile să epureze partidul și care, în acest moment, cred că au dat lovitura vieții. Când au văzut că un deputat nemțean a avut curajul să-l critice pe un șef, au zis că l-au prins pe Dumnezeul șmecherilor de partid de un picior și s-au hotărât să nu-i mai dea drumul. Din această poziție, s-au gândit (dacă nu cumva au primit ordin) să facă pe placul șefilor și au pregătit un comunicat, în care anunță cu surle și trâmbițe că l-au dat afară din partid pe deputatul Drăgușanu. În paralel, exact acum au făcut și listele pentru parlamentare, probabil după după îndelungi alegeri și sondaje, momentul fiind perfect ales, că tot au scăpat de deputat pe post de deschizător de listă. În acest moment, Asaftei se vede deputat, iar ceilalți își caută diverse funcții pe care să le ocupe, vizată fiind și una de viceprimar la Piatra Neamț, prin fentarea PMP.

Din păcate, atunci când zelul interesat bate minimul efort de a citi propriul statut al partidului, avem de-a face doar cu niște politicieni provinciali fără orizont. Și fără cultură politică. În Statutul ALDE se specifică foarte clar că un membru al Biroului Politic Central, așa cum este Drăgușanu, poate fi exclus doar la propunerea președintelui partidului (de care nu ne îndoim că există), dar și prin hotărârea Delegației Permanente Naționale (care trebuie convocată și mai trebuie să-și dea și acordul). Asta dacă ALDE își mai respectă propriul statut.

Pentru o informare completă, vă prezentăm și comunicatului grupului care spune că reprezintă ALDE.

«Comunicat  de  Presă

Biroul Executiv Județean ALDE Neamț, în ședința din 28 sept. 2016, luând act de declarațiile domnului deputat Vasile Cătălin Dragușanu făcute în mass-media locală, declarații ce contravin prevederilor Deciziei nr. 19 din 12.07.2016 a Comisiei pentru Fuziune ALDE și ale prevederilor Statutului ALDE, a decis următoarele:

-Demiterea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din funcția de copreședinte al Filialei ALDE Neamț și de membru al Biroului Executiv Județean Neamț

-Excluderea deputatului Vasile Cătălin Dragușanu din rândurile membrilor ALDE Neamț

Excluderea vine și ca urmare a faptului că deputatul Vasile Cătălin Drăgușanu s-a raliat unui grup condus de senatorul Vasile Nistor, grup ce servește interesele politice ale altui partid.

In cadrul aceleași ședinte a Biroului Executiv Județean au fost aprobate listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 dec. 2016.

Biroul de Presă ALDE Neamț                          28 sept. 2016»

În momentul când vom avea o reacție din partea deputatului Cătălin Drăgușanu, o vom publica imediat.

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *