Drăgușanu pentru Asaftei: „Un partid nu se conduce ca un han, stimabilule”

catalin dragusanuAm primit din partea domnului deputat Cătălin Drăgușanu o replică la hotărârea prin care a fost „exclus” din ALDE: «În mare grabă și la apelul bocancilor pe care încă îi deține din perioada comunistă, pe când era șoferul unui instructor din Comitetul Central PCR, domnul Asaftei, agitat ca un “Cico”, a convocat vreo trei angajate de la hanul, pe care cu măiestrie l-a băgat în insolvență, țepuind vreo 30 de creditori, și s-au pus pe treabă. Cică, undeva în partidul ALDE, s-a constituit un grup de dizidență și el nu a fost invitat. Iar acest grup a cerut ca penalii, țeparii și cei cu datorii la bugetul țării să nu mai ocupe funcții publice. Este sigur că “grupul” servește interesele politice ale altui partid, altul decât cel cu steagul roșu, pe care probabil încă îl sărută înainte de culcare.

În reveria permanentă în care se află și cu tehnicile de intimidare recapitulate, Asaftei dă afară oameni din ALDE pe bandă rulantă, fără să citească și să respecte minimele indicații scrise în Statutul Partidului și în Regulamentul de aplicare a Statutului. După ce s-a cocoțat în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, pe voturile oamenilor care au crezut într-o schimbare a modului de a face politică, însetat de putere și din dorința de a arăta servilismul de care este în stare, acest individ, numit, nu ales, copreședinte de partid, a început să-și pună în aplicare planul de a deveni parlamentar.

Așa cum în comunism, delictul de opinie era pedepsit, așa și astăzi hangiul “pedepsește” haotic pe oricine nu-i mătură calea. În logica lui, așa cum el mă poate da afară din ALDE, așa eu aș putea să-l dau afară pe domnul Tăriceanu, ceea ce, sigur, nu este decât o figură de stil.

Deci, conform statutului, nu poate nici domnul Asaftei și nici biroul județean, așa flendurit cum mai este după demisii și excluderi, să mă dea afară. Dar mă gândesc foarte serios dacă mai merită să rămân și să mai activez într-un partid în care nu se permit, nici măcar la nivel de discuție constructivă, alte idei diferite poate de părerile conducerii.

Pe colegii care astăzi îi netezesc calea domnului Aasftei pentru postura de candidat la parlamentare nu îi condamn, sunt sub imperiul intimidărilor, dar îi avertizez că, în scurt timp, vor intra ei în “logica” lui Asaftei privind excluderea din partid.

Lui Asaftei nu-i spun decât să puna mâna pe Statut și să-l citească de vreo câteva ori, apoi să o facă pe șeful de partid și să propună excluderi. Un partid nu se conduce ca o crâșmă, stimabile!»

6 comments

 • Mirela

  septembrie 29, 2016 at 6:39 am

  Pacat ca dl Dragusanu a asteptat atat de mult inainte sa spuna public ce crede despre conducerile locale si centrale ale acestui partid, anexa a PSD-ului. Dl Asaftei, lasand mereu in juru-i aura unui mister, a unei consiparatii generata de faptul c-ar fi activat in “structuri” dar pe fond nu=i decat o conspiratie a stilul caracterizat de incompetenta si linguseala (fata de “prietenul” Tariceanu), este modelul de politician de care Romania ar trebui sa scape. Alaturi de alti cativa (cam multi) politicieni locali. Chiar daca oficial se asigura ca trena dlui Arsene nu se agata in nimic, in zona obscura a gandirii sale se gandeste cum sa scape de acesta si sa-si manifeste (in)competenta si influenta asupra intregului CJ. L-as completa pe dl Dragusanu spunand ca da, partidul nu se conduce ca un han, dar nici de la un han (Dusterul CJ-ului ducandu-l aproape zilnic la han).

  Răspuns

  • popescu

   septembrie 29, 2016 at 1:27 pm

   trebuie sa doarma omul undeva…

 • Radu

  septembrie 29, 2016 at 8:07 am

  A primit dispensa Dragusanu de la detinutul Voiculescu ca sa deschida gura?

  Răspuns

 • Carmen

  septembrie 29, 2016 at 8:55 am

  ALDE Neamt va lua 0 barat in alegeri. Dl Asaftei uita ca a ajuns vice la CJ datorita voturilor aduse de dl Dragusanu.

  Răspuns

 • ion

  septembrie 29, 2016 at 2:26 pm

  Cam asta merita daca a permis unui astfel de inept sa fie copresedinte la ALDE si vice la CJ

  Răspuns

 • Moghila

  septembrie 29, 2016 at 2:43 pm

  Sunteti cu totii foarte politicosi cand ii spuneti domn acestui tip.

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *