ISJ caută voluntari pentru elevii care au nevoie de sprijin

pietricica turism

rechiziteInspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț propune, înainte de începutul noului an școlar, continuarea activităților de voluntariat din cadrul proiectului „Fii voluntar în prima zi de școală!”, prin campania „Hai cu noi la școală!”.

Potrivit ISJ, acțiunea „se dorește a deveni perenă, bază pentru dezvoltarea unui parteneriat real și activ cu unitățile școlare și cu partenerii tradiționali ai educației. Scopul acțiunii este acela de a promova voluntariatul în rândul colegilor profesori, a reprezentanților comunităților locale și a managerilor, prin implicarea acestora în identificarea și sprijinirea copiilor ce provin din medii defavorizate social”.

Reprezentanții învățământului nemțean au făcut un apel, invitând potențialii voluntari, reprezentanți ai  autorităților locale și județene, părinți și profesori să li se alăture în campania „Hai cu noi la școală” și, în prima zi de școală, să pășească pragul școlilor împreună cu un copil pe care îl sprijină.

Campania se desfășoară conform următoarei agende:

  • În perioada 4-7 septembrie, vor fi identificați copiii ce provin din familii defavorizate social – minim 25 de copii din județul Neamț vor beneficia de „Trusoul școlarului”; va fi realizată o listă, la nivelul școlii, cu elevi care au nevoie de „Trusoul școlarului” din partea voluntarilor.
  • În intervalul 5-8 septembrie, școlile vor transmite datele copiilor, la cele 3 centre zonale: Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Împărați Constantin și Elena” din Piatra-Neamț, Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” Roman, Liceul “Vasile Conta” Târgu-Neamț
  • Între 6 și 11 septembrie, vor fi identificați voluntarii care doresc să ofere „Trusoul școlarului” în prima zi de școală. (M. TEODOROF)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.