Licitație pentru autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni în octombrie

a8Autostrada A8 Târgu Neamț – Iași – Ungheni mai face un pas teoretic prin jungla hârtiilor și, în luna octombrie, va intra în faza licitației pentru documentația tehnico-economică.

Potrivit declarațiilor făcute de Cătălin Homor, șeful Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi din România, într-un interviu acordat Hotnews.ro, ”parte a autostrăzii mai mari A8 Târgu Mureș – Iași, documentația pentru SF și proiectare va fi depusă în SEAP în această toamnă”.

Târgu Neamț – Iași – Ungheni, sectorul de autostradă dinspre nordul Moldovei, va fi lansat în octombrie în licitație pentru SF, proiect tehnic și autorizație de construcție. Moldova va fi câștigătoarea acestei sesiuni. Nu există nici un impediment să lansăm, ceva care să nu țină de companie”, a detaliat Homor, citat de aceeași sursă.

După cum stă scris în master planul de transporturi, autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni ar urma să aibă 135 kilometri lungime și costuri pe la 1,1 miliarde de euro. Traseul se află pe harta TEN-T Core și e considerat eligibil pentru finanțare europeană nerambursabilă. (D.O.)

3 comments

 • Petru

  septembrie 9, 2016 at 9:40 am

  Doamne ajutane !!!

  Răspuns

 • Aiurica

  septembrie 9, 2016 at 10:26 pm

  Potcoviti caii!

  Răspuns

 • Politichia de mărgăritar. ..

  septembrie 11, 2016 at 5:51 pm

  Campanie electorala … bla-bla-bla … praf în ochi … promisiuni deșarte … nu va îmbătați cu apa rece! Toți candidații la parlamentare vor avea în cap de lista A8 … dar nu se va realiza, ce puțin 2 decenii de acum înainte!

  Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *