Bicaz: Se dorește desființarea Clubului Copiilor

clubul copiilor bicaz (6)Clubul Copiilor Bicaz, o instituție ce poate fi numită pe bună dreptate „Clubul Nimănui”, a fost vizitat, în urmă cu 3 zile, de inspectorul școlar Romeo Roman și Viorel Ciurlea, directorul Palatului Copiilor din Piatra Neamț. De ce această vizită, înainte cu puțin de începutul noului an școlar? În niciun caz pentru a anunța mutarea din sediul impropriu care pune vieți în pericol. Scopul și durata vizitei s-au încadrat la capitolul ”cerințe pentru igienizare”.

Reprezentanții Primăriei Bicaz nu s-au dat deoparte și au anunțat că vor ajuta cu cele de trebuință pentru o curățenie generală, cu toate că și ei admit necesitatea mutării Clubului. Cu alte cuvinte, Clubul Copiilor își va vărui cu succes gardul, însă leopardul rămâne nederanjat. De ce? Răspunsul este unul multiplu:

  • Ministerul Tineretului și Sportului nu vrea să cedeze un spațiu lăsat de izbeliște, la internatul liceului ”Carol I” din Bicaz, care ar putea să fie folosit pentru mutarea Clubului Copiilor;
  • Inspectoratul Școlar Județean nu poate, nu vrea sau nu este suficient de capabil încât să-i convingă pe superiori că elevii din Bicaz, în afară de bibliotecă, nu mai au nimic de făcut;
  • Ministerul Educației este prea mare pentru problemele mărunte ale unei instituții cu rol educațional, dintr-un oraș aflat la periferia intereselor, și lasă totul în seama inspectorilor școlari.

În tot acest timp, cluburile particulare, pe bani, din Piatra-Neamț, au început să se mute cu afacerile și în Bicaz. Semn că, dacă cineva nu-și face treaba, altcineva are de profitat. Și, pentru că problema igienizării s-a rezolvat, nu pare a se prefigura decât o intenție din partea celor responsabili de soarta școlarilor, după uscarea varului: desființarea. (Marian TEODOROF)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *