Moștenire cu surprize pentru doi primari nemțeni

girov vasile ciubotaru
Vasile CIUBOTARU (Girov)

Trei primării din Neamț – Farcașa, Girov și Țibucani – au fost amendate de Agenția Națională pentru Achiziții Publice pentru niște achiziții făcute din banii publici în 2015, după cum notează Ziarul Financiar.

Cum amenzile nu sunt deloc de ignorat: Țibucani – 50.000 de lei, iar Girov și Farcașa câte 40.000 de lei, am dorit să aflăm direct de la primarii în funcție despre ce achiziții a fost vorba și cum de s-a ajuns la sancțiuni atât de drastice.

Primii doi edili, cei din Țibucani și Girov, sunt noi în funcție, iar veștile despre amenzi se pare că le-au aflat din media, nicidecum de la predecesori sau de la angajații din primării.

„Și eu tot în presă am citit aseară. De atunci încerc să aflu despre ce este vorba. Fostul primar nu răspunde la telefon, iar doamna de la Contabilitate lipsește zilele acestea. Încerc să mă lămuresc, pentru că nu e o sumă mică”, a declarat Vasile Ciubotaru, primarul din Girov.

Puțin mai informat s-a dovedit a fi edilul din Țibucani.

„Am citit și eu cu câteva ore înainte să mă întrebați dv. și de atunci încerc să mă documentez. Noi nu am primit încă somația de plată, dar se pare că este vorba despre un contract din perioada fostului primar, pentru alimentare cu apă, în valoare de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Ar fi lipsit o procedură la organizarea unei licitații, dar mai multe detalii nu am în acest sens”, a spus Petru Dorin Butnariu, primarul din Țibucani.

Am vrut să aflăm și despre ce-a fost vorba în cazul amenzii primite de Primăria Farcașa, unde primarul Cristinel Gheorghiu nu este la primul mandat, doar că edilul nu a răspuns la mobil, iar secretara ne-a transmis că nu este la birou. (Andreea AMARIEI)

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.