Obiective PMP: viitor prim-ministru și transport gratuit la Neamț

pietricica turism

pmp-site-2Odată cu anunțarea candidaților pentru parlamentare, cei de la Partidul Mișcarea Populară, filiala Neamț, au enumerat și o listă cu prioritățile partidului, atât pe plan național, cât și local. Astfel, PMP are patru mari priorități naționale – educația, mediul, infrastructura și sănătatea, deși obiectivul major pare să fie obținerea funcției de prim-ministru, după cum s-a precizat în conferința de presă organizată pe 13 septembrie la Neamț.

Pe plan județean, cei de la Mișcarea Populară vor, printre altele, transport gratuit cu mijloace ecologice. „Sunt obiective pentru perioada imediat următoare, care pot fi realizate, pentru că avem consilieri locali și județeni. Partidul Mișcarea Populară vrea un transport gratuit, cu mijloace de transport ecologice. Primul pas care trebuie făcut este transportul gratuit cu troleibuzul în zona Piatra Neamț și în arealul municipiului reședință de județ, în condițiile în care, astăzi, 90% din cheltuielile cu mijloacele de transport ecologice sunt subvenționate de Consiliul Județean Neamț. Diferența cred că poate fi subvenționată din bugetul primăriilor arondate zonei metropolitane Piatra Neamț”, a declarat Laurențiu Dulamă, președintele PMP Neamț.

El a anunțat că va propune un proiect de hotărâre în acest sens, în plenul Consiliului Județean, unde e vicepreședinte, și și-a exprimat convingerea că proiectul va fi susținut de majoritate.

Un alt obiectiv PMP este de a introduce microbuze școlare și în orașe, încercând astfel să decongestioneze traficul de la primele ore ale zilei, și de a încerca să asigure acest lucru și în comunele din județ. „La comune, se știe că acele microbuze nu sunt folosite mereu cu destinația inițială”, a spus Laurențiu Dulamă.

Pentru siguranța cetățeanului, PMP Neamț propune extinderea rețelei de supraveghere video stradală, fapt ce ar trebui să reducă infracționalitatea, după cum a explicat primvicepreședintele Liviu Harbuz: „Este vorba de un sistem integrat la nivel județean. Ca surse de finanțare, ne gândim la fonduri europene sau din bugetul local. Fondurile ar putea fi accesate de fiecare primărie în parte. Important este ca, la nivel județean, să aibă o coordonare și să fie un sistem integrat, pentru că, astfel, scad costurile și crește eficiența. A fost un proiect pe care l-am avut și eu în campania electorală de la locale”.

Și, dacă tot și-au însușit ce-a fost mai bun din planul lui Liviu Harbuz de la locale, cei din PMP au anunțat că mai doresc reabilitarea piețelor din Piatra Neamț și încurajarea producătorilor locali prin oferirea gratuită a unor spații destinate expunerii mărfii, plus altele, amintite de Laurențiu Dulamă: „Pentru că Partidul Mișcarea Populară este, în primul rând, un partid al tinerilor, ne dorim să refacem poligonul auto – și avem și promisiunea campionului Mihai Leu că va sprijini acest proiect -, să amenajăm și un mini skatepark alături și, de ce nu, chiar un mini velodrom. Ar putea fi refăcut și cartodromul, pentru a răspunde solicitărilor celor mai tineri dintre pietreni. Vom încerca să facem aceste lucruri, fie prin parteneriate cu firme private, fie prin accesarea de fonduri”.

Andreea AMARIEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.